Ніжна серединка та карамельна скоринка: такий чизкейк ви ще не готували

Читати російською
Автор

Ця скоринка надає випічці карамельної нотки

Існує велика кількість видів чизкеків. Його готують з шоколадом, кокосом та додають фрукти.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати іще один варіант цього десерту — баскський чизкейк. Його вигадав шеф-кухар Сантьяго Рівер з іспанського містечка Сан-Себастьян. Десерт став настільки популярним, що зараз його готують по всьому світу й навіть вважають найтрендовішою версією чизкейка, інформують на сайті "Клопотенко".

Як приготувати баскський чизкейк

Інгредієнти:

  • 600 г крем-сиру Філадельфія;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 0,5 ч.л. солі;
  • 5 яєць;
  • 125 мл вершків 33%;
  • 1,5 ст. л. борошна;

Спосіб приготування:

  1. У велику тарілку викласти крем-сир, цукор та ванільний цукор, сіль, збити міксером до однорідності.
  2. По одному ввести у сирну суміш яйця, продовжуючи збивати віничком на невеликих обертах.
  3. Влити половину вершків, розмішати, влити другу половину.
  4. Останнім ввести борошно, ретельно розмішати.
  5. Вилити тісто у застелену пергаментом форму для запікання, розрівняти лопаткою, випікати протягом 45 хвилин.
  6. Вимкнути духовку, відкрити дверцята та залишити чизкейк охолоджуватися.
  7. Коли він стане кімнатної температури, переставити випічку у холодильник на 2 години стабілізуватися.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.