Стало відомо, яка країна перемогла на конкурсі "Міс світу 2024" і яке місце посіла українка

Читать на русском
Автор
Конкурс "Міс світу 2024" відбувся 9 березня Новина оновлена 09 березня 2024, 21:29
Конкурс "Міс світу 2024" відбувся 9 березня. Фото instagram.com/krystyna_pyszko

Цього року в конкурсі "Міс Світу" Росія не брала участь

Сьогодні, 9 березня, відбувся конкурс "Міс світу 2024". Країною-переможницею стала Чехія, яку представляла Христина Пишкова. Україну представляла 19-річна студентка Софія Шамія, яка вибула на етапі чвертьфіналу.

Про це "Телеграф" розповідає разом з Missworld. Українка потрапила у топ-40 учасниць, але не увійшла до дванадцятки.

Що відомо про Христину Пишкову

Дівчині 24 роки, вона навчається і волонтерить. Постійно бере участь в освітніх та благодійних заходах.

Христина — засновниця фонду "Krystyna Pyszko Foundation", завдяки якому змогла відкрити школу англійської мови для дітей із малозабезпечених сімей у Танзанії. Там вона також працює як волонтер.

Що відомо про Софію Шамію

19-річна представниця України на конкурсі "Міс світу 2024", навчається на економічному факультеті у Києво-Могилянській академії. Народилася Софія в Київській області.

Нагадаємо, що цьогоріч у конкурсі "Міс світу" Росія не брала участь. Країну-агресорку дискваліфікували через булінг українки на конкурсі "Міс Європа 2024". Також відомо, що представницю Білорусі через образи, приниження та лайку українки Мілени Мельничук, звільнили з роботи. Білоруска дозволила собі негативні висловлювання про українку і, можливо, була у стані алкогольного сп’яніння.

Раніше "Телеграф" розповідав, що українка Мілена Мельничук назвала конкурс "Міс Європа 2024" пеклом. Дівчина також розповіла, що їй погрожували і бажали смерті ще перед початком змагань.