Може загрожувати отруєнням: яке м’ясо краще не купувати

Читать на русском
Автор
Перш за все варто звертати увагу на колір м'яса  (зображення створено за допомогою ШІ)
Перш за все варто звертати увагу на колір м'яса (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, яке м'ясо слід обходити стороною

Сьогодні ми розглянемо один із найважливіших аспектів нашого побуту — покупки м'яса. Дізнаємось, якого м'яса краще уникати при візиті в супермаркет.

Перш за все, варто звернути увагу на кольорову гаму м'яса. Свіже м'ясо має бути яскраво-червоного кольору, без будь-яких плям або потемнінь. Якщо ви помітили, що м'ясо має неприродний відтінок або воно вже почало темніти, це може свідчити про його псування.Про це пише 24 tv.ua.

Далі слід звернути увагу на запах. Свіже м'ясо має мати легкий, приємний аромат. Неприємний запах може бути ознакою того, що м'ясо вже зіпсувалося. Не соромтеся запитати продавця про свіжість м'яса та його умови зберігання.

Не менш важливою є текстура м'яса. Воно повинно бути еластичним та гладеньким на дотик. Якщо м'ясо стає липким або має незвичайну консистенцію, це може бути ознакою його низької якості.

Окрім цього, варто уникати м'яса з великою кількістю жиру або м'яса з великою кількістю різних домішок. Вони можуть погіршити смак та якість продукту, а також негативно вплинути на ваше здоров'я.

Отже, якщо ви бажаєте насолодитися смачним та якісним м'ясом, пильно стежте за його якістю та вибирайте лише найкращі шматки. Пам'ятайте, що правильно обране м'ясо — це гарантія вашого задоволення та здоров'я.

Також ми писали про те, як правильно зберігати вершкове масло. А ви знали, що фрукти не можна зберігати у нижніх ящиках холодильника? Підкажемо, що краще туди покласти.