Працювали над розробкою з окопів: нова "Дюна" знімалася на об’єктиви українського виробництва

Читать на русском
Автор
1721
Україна підкорює світ
Україна підкорює світ. Фото instagram.com/dunemovie

Для зйомки другої частини "Дюни" використовували українські об'єктиви

Нещодавно світ побачив найдорожчий фільм 2024 року фільм "Дюна. Частина друга". Стало відомо, що на знімальному майданчику використовували об’єктиви українського виробництва. Найбільш вражає те, що їхня розробка була завершена під час повномасштабного вторгнення.

"Незважаючи на тяжкі часи команда продовжувала працювати, хтось на місцях, хтось дистанційно з окопів", — пише працівник IronGlass Костянтин Гаркавий на своїй сторінці в Facebook.

"Я дуже радий, що ми встигли вчасно зробити перед серійні залізяки для Грейга Фрейзера, та він на повну використав їх на знімальному майданчику Duna. Тішить мене, що серед тисяч інших варіантів були обрані саме MKll від IronGlass, що вони чудово відпрацювали без нарікань на механіку та оптичну складову, що навіть у складні часи у воюючій країні можемо робити якісний продукт світового рівня та опинитися причетним до яскравих кіноподій", — пише Костянтин Гаркавий.

Дюну знімали на українські об'єктиви

Розробку було розпочато ще у 2021, а вже у 2022 були готові прототипи. Потім розпочалася війна. Однак це не зупинило розробників і вони продовжили свою роботу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Олексій Гнатковський отримав "Золотий ліфон". Це звання зірка "Довбуша" отримав вперше.