Соковита зелень до 8 березня: швидкий спосіб виростити домашню зелену цибулю

Читать на русском
Автор
520
Порадуйте себе свіжою зеленню до свята Новина оновлена 28 лютого 2024, 19:03
Порадуйте себе свіжою зеленню до свята. Фото Freepik

Про цей спосіб мало хто знає

За кілька днів весна, а там і святкове 8 березня на носі. Щоб порадувати себе та близьких салатом зі свіжою соковитою зеленню, встигніть виростити зелену цибулю вдома. "Телеграф" вже розповідав, коли сіяти редис у 2024 році, а сьогодні ділиться, як швидко виростити зелену цибулю.

Є багато способів вирощувати свіжу зелень цибулі, проте є один, про який мало хто знає, пише unian.net. Суть цього способу в тому, що в ньому зелена цибуля проростає стрілами дуже швидко.

Як швидко виростити зелену цибулю

Щоб виростити цибулю цим способом, вам знадобляться невеликі цибулини, міцні пакети і жменя тирси.

Спочатку заваріть жменю тирси в каструлі, потім дайте охолонути і заберіть зайву воду. Після цього насипте тирсу в пакет, щоб шар був товщиною не більше трьох сантиметрів і трохи утрамбуйте. У цю основу з тирси потрібно встромити невеликі цибулини з обрізаною шийкою. А в кінці потрібно надути пакет і щільно його зав’язати.

У такій міні-теплиці цибуля пустить стріли набагато швидше. Тільки потрібно поставити пакет з цибулею і тирсою в добре освітленому і теплому місці. Розкривати теплицю можна приблизно через тиждень, на той час вже мають з’явитися зелені стріли цибулі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити із подарованим на 8 березня гіацинтом після того, як він відцвіте. Поради для тих, хто хоче зберегти рослину.