День кота 2024: кумедні та милі привітання у листівках для котолюбів

Читать на русском
Автор
32387
Привітайте з Днем кішки 17 лютого
Привітайте з Днем кішки 17 лютого. Фото Телеграф

Прикольна картинка з пухнастим котиком вмить підніме настрій вашому близькому

Щороку 17 лютого у Європі відзначають День кота. Це хороше та миле свято, яке присвячене найпопулярнішим домашнім тваринам у світі та їхнім господарям.

З 1992 року щорічно 17 лютого відзначається День кота, ініційований італійською журналісткою Клауді Ангелетті, яка працювала у журналі Tuttogatto. Це свято, відоме також як День кота в Європі, є радше народним та громадським, а не офіційним чи державним.

Вибір лютого пов’язаний із зодіакальним знаком Водолія, який в італійській культурній традиції асоціюється з незалежністю та вільним духом. Історично кішок, особливо чорних, вважали помічниками злих сил, тому за часів інквізиції люди активно винищували цих чотирилапих як ймовірних носіїв злих духів.

У свята є кілька дат. Зокрема, 8 серпня у багатьох країнах за ініціативою Фонду захисту тварин Америки відзначають Міжнародний день кішок. У різних країнах також відзначають національні свята, присвячені пухнастим друзям. Наприклад, у Японії День кота відзначається 22 лютого, а у США – 29 жовтня.

На честь свята "Телеграф" підготував оригінальні листівки та картинки з кішечками, якими ви можете підняти настрій собі та свого близького, або просто знайомого котолюба. Все що потрібно, це вибрати зображення та відправити по месенджеру чи соцмережі.

листівка з днем котів
листівка з днем котів
листівка вітаю з днем кішок
картинка вітаю з днем кота
картинка з днем кішки
картинка з кішкою

До речі, 17 лютого християни вшановують пам’ять Феодора Тирона. У народному календарі святкується Феодорів день.