Як правильно приготувати булгур, щоб був смачним: корисні поради

Читать на русском
Автор

Ми підкажемо, як приготувати смачний булгур.

Булгур — це крупа з твердої пшениці, яка є популярним інгредієнтом східної кухні. Завдяки швидкому приготуванню, булгур чудово підходить як гарнір до м'яса, овочів, страв з риби.

Але щоб ця крупа була смачною потрібно дотримуватися кількох простих правил. Про це пише Уніан.

Особливості приготування булгуру:

  • Використовуйте об'ємну каструлю, адже під час варіння булгур значно збільшується в об'ємі.
  • Дотримуйтеся співвідношення булгуру і рідини 1:2. Наприклад, на склянку крупи — 2 склянки води.
  • Не переварюйте булгур, інакше він розвариться у кашу.

Спосіб приготування:

  1. Залийте просіяну крупу окропом у співвідношенні 1:2.
  2. Доведіть до кипіння і варіть 3-5 хвилин, помішуючи.
  3. Зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися під кришкою 10 хвилин.

.

Після такої короткої обробки булгур залишається трішки жорсткуватим, але дуже смачним. Він ідеально підходить як гарнір до м'яса, для запіканок, салатів. Щоб надати булгуру аромату, додайте при варінні трави, спеції, овочі. Наприклад, кріп, моркву, цибулю. Експериментуйте зі смаками!

Раніше ми розповідали, як врятувати гречку, що пригоріла. Такоє, ми писали, як приготувати котлети з гречки.