День військового журналіста 16 лютого: листівки та картинки, щоб привітати близьких зі святом

Читати російською
Автор

Цього дня відзначають своє професійне свято військові журналісти

У п’ятницю, 16 лютого, в Україні відзначають професійне свято — День військового журналіста. Цього дня представники засобів масової інформації, які працюють у зоні бойових дій, приймають вітання, нагороди та слова подяки за свою непросту роботу. Зазначимо, що цього дня також відзначається День ангела Миколи.

Це професійне свято в Україні було започатковано наказом Міністра оборони України від 2018 року. Цього дня вшановують мужність та професіоналізм військових журналістів, які з перших днів війни в Україні разом із військовими побували у найгарячіших точках. Про це повідомляє Суспiльне.

Відомо, що дату 16 лютого для започаткування цього свята було обрано не випадково. Справа в тому, що 16 лютого 2015 року неподалік Дебальцевого під час виконання бойового завдання загинув редактор редакції телебачення телерадіостудії Міністерства оборони України "Бриз", капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін. Саме на його честь заснували День військового журналіста в Україні.

"Телеграф" підготував добірку листівок та картинок, щоб ви могли привітати своїх рідних, колег, друзів та знайомих із їхнім професійним святом.

daytoday.ua

Раніше "Телеграф" розповідав про вихідні та свята у лютому 2024 року. Коли відпочивають та відзначають українці – календар свят.