День святого Валентина 14 лютого: ніжні листівки, картинки та зізнання в коханні у віршах

Читать на русском
Автор
16488
Надішліть коханим милу віртуальну валентинку
Надішліть коханим милу віртуальну валентинку. Фото Колаж "Телеграф"

Нагадайте про своє кохання римованими рядками

Сьогодні, 14 лютого, у багатьох країнах і в Україні відзначається День святого Валентина. Також це свято називають День закоханих. Сьогодні прийнято вітати своїх коханих та зізнаватись у почуттях, а також обмінюватися валентинками та подарунками.

Достеменно невідомо, звідки до нас прийшло це свято, і хто його заснував. Проте давня романтична легенда свідчить, що польовий лікар і священик на ім’я Валентин Римський служив у імператора Клавдія II Готського. Імператор забороняв майбутнім легіонерам одружуватися, вважаючи, що кохання завадить воїнам битися на полі бою.

Проте святий Валентин жалів закоханих і потай від імператора вінчав їх з нареченими, за що був засуджений до страти. За легендою, саме святий Валентин вважається покровителем усіх закоханих.

У сучасному світі люди звикли цього дня обмінюватися валентинками та виявляти особливу увагу своїм другим половинкам. Це чудова можливість вкотре нагадати коханій людині про своє кохання.

"Телеграф" підготував добірку яскравих листівок та картинок з привітаннями, щоб ви могли відправити своїм коханим у соцмережах та месенджерах.

День святого Валентина, День закоханих, листівки, картинки, вірші
День святого Валентина, картинки, вірші
День святого Валентина, День закоханих, листівки
День закоханих, листівки, вірші
День святого Валентина, листівки, картинки
День святого Валентина, День закоханих, листівки
День святого Валентина, День закоханих, листівки, картинки
День закоханих, листівки, картинки, вірші
День святого Валентина, День закоханих, листівки, картинки, вірші

Раніше "Телеграф" розповідав про вихідні та свята у лютому 2024 року. Коли відпочивають та відзначають українці – календар свят.