5 настольних ігор, які змусять вашу дитину забути про гаджети, навіть TikTok!

Читать на русском
Автор
1430
Секрет щасливого дитинства (фото створене з допомогою ШІ) Новина оновлена 07 лютого 2024, 08:44
Секрет щасливого дитинства (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ігри, які подарують вашій дитині та вам незабутні емоції

У сучасному світі діти проводять все більше часу за гаджетами та комп'ютерними іграми. Це, безумовно, має певні переваги, але також несе і потенційні ризики. Адже віртуальний світ може відволікати від реального життя. На щастя, існують чудові альтернативи екранному дозвіллю, які не лише розважають, але й розвивають дітей.

Одним з таких варіантів є настільні ігри. Експерти порталу moyo.ua склали топ-5 кращих настільних ігор, які варто розглянути для розвитку та розваг дітей різного віку.

1. Janod 5 в 1

Ця багатофункціональна гра від французького бренду Janod включає 5 захоплюючих ігор: риболовлю, мемори, пазл, сортування та лабіринт. Вона підходить для дітей віком від 2 років і допоможе їм розвинути дрібну моторику, координацію рухів, логічне мислення та візуальне сприйняття.

Коробка з грою Janod 5 в 1
Janod 5 в 1

2. Лото

Класична гра, яка не втрачає своєї актуальності. Лото розвиває увагу, пам’ять, а також знайомить дітей з різними предметами, тваринами, цифрами та кольорами. Існує безліч варіантів лото, що робить цю гру доступною для дітей будь-якого віку.

Лото з картками та фішками
Лото

3. Goki 4 у рядку

Ця проста, але захоплююча гра тренує логічне мислення, стратегічні навички та координацію рухів. Гравцям потрібно по черзі виставляти на поле фішки, намагаючись вибудувати їх у ряд по горизонталі, вертикалі або діагоналі.

Гра Goki 4

4. Дженга

Ця популярна гра потребує спритності, уваги та координації рухів. Гравці по черзі виймають дерев’яні брусочки з вежі, намагаючись не зруйнувати її. Дженга – це не лише весела гра, але й чудовий спосіб потренувати дрібну моторику та просторову уяву.

Так виглядає Дженга
Дженга

5. Доміно

Ще одна класична гра, яка несе в собі безліч корисних для розвитку дитини аспектів. Доміно тренує логічне мислення, рахунок, увагу та пам’ять. Існує безліч варіантів правил, що робить цю гру цікавою для дітей різного віку.

Доміно - фішки та коробка
Доміно

Переваги настільних ігор:

  • Розвивають логічне мислення, пам’ять, увагу, комунікативні навички та інші важливі для дитини якості.
  • Зближують сім’ю та дають можливість весело провести час разом.
  • Вчать дітей спілкуватися, дотримуватися правил, програвати та перемагати.
  • Розвивають фантазію та креативність.
  • Відволікають від гаджетів і дають можливість дитині поринути у світ захоплюючих ігор.

P.S. Не бійтеся експериментувати та пробувати нові ігри. Сьогодні існує безліч різноманітних настільних ігор на будь-який смак і вік. Зверніть увагу на рекомендації виробників щодо віку та обирайте ігри, які відповідають інтересам та можливостям вашої дитини.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити коли дитина замість онлайн уроків дивиться YouTube. Окрім цього, вас може зацікавити, те як навчити дитину вчити вірші — порада вчителя з 45-річним стажем.