alyona alyona & Jerry Heil представлять Україну на "Євробаченні 2024": що про них відомо і найкращі хіти (відео)

Читать на русском
Автор
20993
alyona alyona & Jerry Heil виступлять на "Євробаченні 2024" з піснею Teresa & Maria Новина оновлена 05 лютого 2024, 05:10
alyona alyona & Jerry Heil виступлять на "Євробаченні 2024" з піснею Teresa & Maria. Фото Телеграф

Виконавиці Яна Шемаєва та Альона Савраненко стали переможницями Нацвідбору 2024

Цієї неділі, 4 лютого, стало відомо ім’я переможців Національного відбору на "Євробачення", яке у 2024 році пройде у місті Мальме, Швеція. Так, на міжнародній арені Україна зазвучить голосами дуету alyona alyona & Jerry Heil. У голосуванні дівчата набрали 21 бал. Максимальну оцінку вони отримали в результаті голосування глядачів.

"Телеграф" розповідає, що це за виконавиці та що про них відомо. Також ми пропонуємо вам трохи зануритися в їхню творчість, і послухати їх найкращі спільні хіти. Хоча вони беруть участь у конкурсі "Євробачення 2024" разом, кожна з них є індивідуальною особою, якій вдалося побудувати успішну кар’єру в українському шоубізнесі.

Що відомо про Jerry Heil

Співачка Яна Шемаєва, відома також як Jerry Heil, народилася у Василькові, Київська область. З 2012 року дівчина виконувала кавер-версії пісень як українських, так і зарубіжних артистів. У 2018 році вона взяла участь у "Х-факторі", але покинула шоу на другому етапі. Наступного року Jerry Heil представила трек "Охрана, отмєна", який став справжнім хітом.

Це не перша вилазка Jerry Heil на Національний відбір, хоч цього разу і вдалий. 2020 року співачка вирішила представити Україну з англомовною піснею Vegan, проте отримала найнижчі оцінки у фіналі. Минулого року артистка вдруге спробувала свої сили з піснею When God Shut the Door, але посіла третє місце.

Що відомо про Alyona Alyona

Реп-виконавиця Альона Савраненко, більш відома як Alyona Alyona, народилася у Капітанівці, невеликому містечку Кіровоградської області, але пізніше її родина переїхала до Баришівки, що на Київщині. Перш ніж стати реперкою, вона спробувала себе у різних професіях, але найбільше запам’ятали її як виховательку у дитячому садку.

Її дебютний кліп "Рибки" вийшов у 2018 році та за місяць набрав мільйон переглядів. Наступні релізи також стали популярними, наприклад, "Голови", "Залишаю свій дім", "Пушка". У 2020 році у співавторстві з Іваном Клименком заснувала музичний лейбл ENKO, який визнаний одним із найвпливовіших в Україні.

Скандал із росіянами

У липні 2021 року Альона Савраненко оголосила про завершення співпраці з музикантами із Росії. Причиною такого рішення стали звинувачення з боку українців у проросійській позиції Alyona Alyona за спільну роботу із гуртом "Каста" у 2021 році.

Дует alyona alyona & Jerry Heil

Вже майже 3 роки виконавиці разом гастролюють усією Європою, збирають кошти на підтримку України та військових, а також створили кілька спільних хітів, зокрема з вітчизняними та зарубіжними артистами.

Євробачення 2024

Раніше "Телеграф" розповідав, що Україна на "Євробаченні 2024" виступить у першому півфіналі 7 травня. Другий півфінал відбудеться 9 травня, а сам гранд-фінал – у суботу, 11 травня.