"Скрізь і всюди є бог": архімандрит Києво-Печерської лаври розвіяв забобон про "намолені" храми

Читать на русском
Автор
1009
Колаж "Телеграф"

Коли ми чуємо, що цей храм більш намолений, а цей не такий намолений, це все ж таки видумані речі, — вважає Авраамій (Лотиш)

Такого поняття, як "намолений храм", в якому Господь начебто краще чує молитви віруючої людини не існує. Цей вислів є надуманий.

"Телеграф" поспілкувався з намісником Києво-Печерської лаври, архімандритом ПЦУ Авраамієм (Лотишем). Відповідаючи на питання чи існує таке поняття як "намолений храм" він відповів, що це неправда.

За словами архімандрита, кожен храм, який освячується, у ньому вже є присутність благодаті божої. І якщо це величний храм або це буде убога хатинка – нема різниці, де більше благодаті.

"Скрізь і всюди є бог, і в будь-якому храмі звершується божественна літургія, під час літургії звершується Євхаристія, де хліб і вино стають істинною кров'ю, істинним тілом спасителя нашого. А тому такі випадки, коли ми чуємо, що цей храм більш намолений, а цей не такий намолений, це все ж таки видумані речі", — сказав він.

Більше про забобони вірян читайте в матеріалі — ""Намолені" храми, їжа для мертвих та освячування ковбаси: намісник Лаври розвіяв найпопулярніші забобони вірян".

А також "Телеграф" з архімандритом ПЦУ Авраамієм (Лотишем) розібрався, чому УПЦ МП не покинула стіни Лаври у першій частині інтерв'ю.