Якщо наснився небіжчик. У ПЦУ розповіли, що робити і чи треба йти до храму

Читать на русском
Автор
2095
Снам не потрібно надавати великого значення
Снам не потрібно надавати великого значення. Фото Ілюстративне фото

Українцям нагадали, що відвідувати храм можна і потрібно без жодних причин

Часто уві сні люди бачать щось дивне, або те, чого ніколи не було насправді або було, але дуже давно. Наприклад, часто в снах є померлі родичі і існує думка, що не можна уві сні слідувати за небіжчиком.

Намісник Києво-Печерської лаври, архімандрит ПЦУ Авраамій (Лотиш) в інтерв’ю "Телеграфу" докладно розповів, що означає такий сон і чи потрібно на нього звертати увагу. За його словами, треба розрізняти сни від лукавого та від бога.

Архімандрит Авраамій переконаний, що сновидіння за участю покійного родича саме від лукавого. І такі сни не потрібно сприймати серйозно чи трактувати якось по-особливому.

"Не треба надавати особливого значення снам, тому що все в божих руках. Треба довіряти богу і якщо сон від бога, то він обов’язково збудеться. Якщо сон від лукавого, то він так спокушає і в людини просто немає душевного спокою, турбується що таке наснилося, навіщо (звертати на це увагу – ред.)?”, – каже архімандрит Авраамій.

Також намісник Києво-Печерської лаври зазначив, що після зловісних чи дивних снів люди думають, що їм потрібно обов’язково сходити до храму, поставити свічку. Але це помилка, краще відвідувати храм за власним бажанням.

"Зайвий раз піти до храму точно не буде погано, але якщо пов’язувати свій похід зі снами, то це помилка", — сказав він.

Докладніше про міфи та забобони християн читайте у матеріалі: "Намолені" храми, їжа для мертвих та освячення ковбаси: намісник Лаври розвіяв найпопулярніші забобони вірян.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які існують прикмети про гроші. Виявляється, українці вірять у те, що не можна носити готівку у кишені й не тільки.