Ці поширені українські жіночі імена мають "божественне" походження: перевірте своє

Читать на русском
Автор
3565
А ви знали, що ці імена походять від імен богів та богинь?
А ви знали, що ці імена походять від імен богів та богинь?. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Мільйони українок носять ці імена

Багато хто вважає, що ім’я, яке дали батьки, у чомусь визначає подальшу долю людини. Кожному самому вирішувати, так це чи ні, проте незаперечний факт у тому, що кожне ім’я має свою унікальну історію походження. Так, деякі з найпоширеніших на сьогоднішній день в Україні жіночих імен походять від богів та богинь.

Олена

Це ім’я – одне з найчастіших жіночих імен в Україні. Воно має грецьке походження і є похідною від імені грецького бога Сонця Геліоса, і тому означає "сонячне світло". Згідно з даними сервісу "Рідні", в Україні є понад мільйон носійок імені Олена.

Розповсюдження імені Олена в Україні
Розповсюдження імені Олена в Україні

Ірина

Це ще одне грецьке ім’я, яке взяло свій початок від імені богині мирного життя Ейрени, і буквально означає "мир", "спокій". Те ж саме походження мають такі форми імені як Арина, Ярина, Ірен. В Україні на сьогоднішній день понад 760 тисяч носіїв імені Ірина.

Розповсюдження імені Ірина в Україні
Розповсюдження імені Ірина в Україні

Марина

Це римське ім’я, яке буквально означає "морська". Воно має пряме відношення до культу богині кохання та краси Венери. На сьогодні в Україні понад 260 тисяч носіїв імені Марина.

Розповсюдження імені Марина в Україні
Розповсюдження імені Марина в Україні

Діана

Саме це ім’я носила давньоримська богиня Місяця, полювання та роздоріжжя. В Україні на сьогодні мешкає близько 30 тисяч носительок імені Діана.

Розповсюдження імені Діана в Україні
Розповсюдження імені Діана в Україні

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які прізвища в Україні мають люди, предки яких могли голодувати.