Ви не повірите, що таке можливо: як смажити страви без олії

Читати російською
Автор

Виходить економно та смачно

Всі ми любимо поласувати смаженою картоплею з сосисками та часником. Однак що робити, якщо з якихось причин не хочеться смажити на рослинній олії чи вершковому маслі?

Разом з OBOZ.UA розповімо, як приготувати улюблені всіма смажені страви без краплі олії. Хитрі секрети дозволять вам і заощадити, і приготувати смачну страву.

Як посмажити страву без краплі олії

Для смаження можна використовувати антипригарні сковорідки або каструлі. Цей посуд спеціально розроблений таким чином, щоб їжа не прилипала до поверхні. Таким чином, ви можете приготувати яйця, овочі або м’ясо без використання масла або олії.

Можна також готувати на пару. Для цього до антипригарної сковороди додайте невелику кількість води або бульйону і нагрійте на середньому вогні. Після додайте в посуд продукти та накрийте кришкою — пар, що утвориться, приготує їжу без додаткової олії. Страви при цьому будуть соковитими та ароматними.

Також при приготуванні страв можна використовувати інгредієнти з великою кількістю води. Наприклад, гриби, кабачки та помідори під час приготування виділяють природну вологу. Саме вона запобігає пригоранню їжі та усуває потребу в олії при приготуванні їжі.

А зекономлену соняшникову олію можна використовувати у побуті. Ці хитрощі точно збережуть ваш бюджет.