Не поспішайте викидати: як використати новорічну ялинку після свят з користю для саду

Читать на русском
Автор
2993
Як можна використати ялинку після свят
Як можна використати ялинку після свят. Фото ukr.media

Ялинка може стати чудовим захистом для тварин

Жива ялинка на свята — це надзвичайно гарно. Вона додає затишку та надає гарний аромат. Дуже часто після свят її просто викидають на смітник. Однак мало хто знає, що ялинку можна використовувати з користю для вашого саду та городу.

Існує кілька способів, як використати живе новорічне дерево після свят. Про це пише ТСН.

Як використати ялинку після новорічних свят

Мульча

Соснова деревина та хвоя — ідеальна мульча. Для цього треба дати дереву висохнути, а потім переробити в подрібнювачі. Взимку та на початку весни мульча слугує "обігрівачем" для рослин, а влітку — утримує вологу та не дає бур’янам проростати.

Притулок для диких тварин

Якщо у вас є сад, можна занести ялинку туди. Вона слугуватиме притулком для птахів та маленьких тварин. На гілки також можна повішати годівницю або просто корм.

Гілки як ізоляція

Гілля сосни можна використовувати як захист від морозу рослин. Треба просто зрізати великі гілки та покласти на місце, де ростуть ніжні рослини. Це забезпечить ізоляцію ґрунту та обмежить відтавання та замерзання.

Ароматизатор для оселі

Голки ялинок мають приємний запах. Вони можуть стати гарним доповненням до ароматичних саше. Треба просто покласти голки у мішечки та зав’язати стрічкою верхню частину. Потім просто покласти в шафу чи розкласти по будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити ріст цибулі на підвіконні. Ми поділилися корисними порадами.