Морози відступлять, незабаром потеплішає до +5: синоптики назвали дату

Читать на русском
Автор
15659
Початок року видався морозним
Початок року видався морозним. Фото freepik.com

До потепління залишилося небагато

Січень цього року приніс в Україну сильні морози, у ніч на 13 січня місцями стовпчики термометрів опускалися до -20. Однак, на щастя, незабаром екстремальні холоди відступлять.

За прогнозом Українського гідрометцентру, 14 січня утримається морозна погода, тепліше буде на півдні та заході. Вночі синоптики обіцяють від 3 до 16 градусів морозу, вдень +2 -8 градусів. По всій країні сніг, де тепліше — з дощем.

А ось уже у понеділок, 15 січня, в Україні відчутно потеплішає. Вночі стовпчики термометрів покажуть -1 -7 градусів (у Криму до +1), а вдень прогнозується -2 (Луганщина) до +5 (Херсонщина). По всій країні, крім північних та східних областей, хмарно із проясненнями. Невеликий сніг.

Карта погоди на 15 січня

У вівторок, 16 січня, буде трохи холодніше, але без сильних морозів. У нічний час очікується від +1 до -7 градусів, а вдень -3 +5 (у Криму до 7 градусів тепла). На заході, у Вінницькій та Житомирській областях – сніг, у південній частині країни сніг із дощем. На решті території без опадів.

Карта погоди на 16 січня

Нагадаємо, відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич дав "Телеграфу" прогноз погоди до кінця січня. За його словами, під кінець другої декади січня очікується стійкіше зростання температури повітря аж до відлиги на більшій частині України та опади у змішаній формі (сніг, мокрий сніг, місцями з дощем).