В Україну вривається арктичний мороз: де буде найхолодніше до кінця тижня

Читать на русском
Автор
1977
Січень цього року холодний та сніжний
Січень цього року холодний та сніжний. Фото freepik.com

Похолодає вже найближчої ночі

В Україні продовжуються погодні гойдалки: прийшло потепління, але вже 12 січня воно зміниться сильними морозами. У наступні дні місцями стовпчики термометрів опустяться до -20 градусів.

Вдень у четвер, 11 січня, за прогнозами Українського гідрометцентру, вдень стовпчики термометрів покажуть від -3 до +1 градуса. На всій території країни невеликий сніг.

У п’ятницю, 12 січня, в Україну знову увірветься арктичний холод. Вночі синоптики обіцяють 3-14 градусів морозу, вдень теж буде холодно — 1-13 градусів нижче за нуль, найхолодніше — на Луганщині. Без опадів, хмарно із проясненнями.

Карта погоди на 12 січня

У суботу, 13 січня, морози збережуться: у нічний час буде -1 -18 градусів, а вдень 1-13 градусів морозу. Найхолодніше буде на півночі та сході. По всій країні, окрім східних, Запорізької та Харківської областей, йтиме сніг.

Карта погоди на 13 січня

Ніч на неділю, 14 січня, буде ще морозною (-4 -20 градусів), а вдень морози почнуть слабшати, синоптики прогнозують +1 -9 градусів. Снігопади різної інтенсивності очікуються по всій країні. Більше відчутне потепління прийде в Україну вже з понеділка.

Карта погоди на 14 січня.

Раніше відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у коментарі "Телеграфу" розповів, що короткочасне підвищення температури 10—11 січня пов’язане із проривом на схід Європи теплого та вологого атлантичного повітря. Але вже вночі 12 січня через нашу країну пройде активний холодний фронт. Потеплішає 14—15 січня, але вже з 16 по 18 січня знову зайде холодне арктичне повітря та зниження температури.