Як розбита чашка може зіпсувати вам життя: причини негайно викинути пошкоджений посуд

Читать на русском
Автор
803
Здоров'я та безпека повинні завжди залишатися на першому місці (фото створене з допомогою ШІ)
Здоров'я та безпека повинні завжди залишатися на першому місці (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Враховуючи ризики для здоров'я та безпеки, пиття з розбитої чашки є неприпустимим

У повсякденному житті часто трапляються непередбачувані ситуації, такі як розбиття улюбленої чашки. Хоча спокуса продовжити користуватися тріснутою чи розбитою чашкою може бути великою, особливо якщо вона має емоційну цінність, існує кілька вагомих причин, чому цього робити не варто.

Практична сторона

По-перше, розбита чашка є небезпечною. Гострі осколки можуть порізати людину, що може призвести до травм. Крім того, тріщини в чашці можуть призвести до того, що вона раптово розіб'ється, що також може бути небезпечним.

По-друге, тріщини та сколи в чашці створюють ідеальні умови для накопичення бактерій та інших мікроорганізмів. Навіть ретельне миття не завжди здатне очистити всі мікроскопічні пори, що утворюються в результаті пошкодження. Таке накопичення може призвести до харчових отруєнь або інших проблем зі здоров'ям.

Символічна сторона

У багатьох культурах чашка символізує достаток, щастя і успіх. Розбита чашка, отже, може символізувати нестачу, нещастя і невдачу. Вважається, що розбита чашка може накликати бідність або нещастя на того, хто з неї п'є. Інші вірять, що це може призвести до сварок, хвороб або навіть смерті.

Це символічне значення чашки пов'язане з її важливістю в людському житті. Чашка є засобом вживання рідини, яка необхідна для життя. Вона також є символом гостинності і дружби. Тому розбита чашка може розглядатися як знак того, що щось пішло не так.

Чи вірити в це повір'я чи ні, справа кожного. Однак, з практичної точки зору, краще не пити з розбитої чашки. Гострі осколки можуть бути небезпечними.

Раніше "Телеграф" розповідав, що розбитий посуд може віщувати не лише хороше.