Чому коріння орхідеї вилазить з горщика: квітникарі дали відповідь

Читать на русском
Автор
668
Іноді у власників орхідей виникає проблема, коли коріння рослини вилазить з горщика (зображення створено за допомогою ШІ)
Іноді у власників орхідей виникає проблема, коли коріння рослини вилазить з горщика (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, що робити, якщо коріння орхідеї вилазить з горщика

Орхідеї — це красиві і вишукані квіти, які користуються великою популярністю серед квітникарів. Однак, іноді у власників орхідей виникає проблема, коли коріння рослини вилазить з горщика.

Існує кілька причин, чому коріння орхідеї може вилазити з горщика. Ось найпоширеніші з них:

  • Горщик занадто маленький. Якщо коріння орхідеї заповнили весь горщик, їм просто не вистачає місця. У цьому випадку необхідно пересадити рослину в більший горщик.
  • Неправильний режим поливу. Якщо орхідею поливають занадто часто, коріння може почати гнити. У цьому випадку необхідно переглянути режим поливу і поливати рослину рідше.
  • Неправильний склад ґрунту. Орхідеї люблять пухкий, повітропроникний ґрунт. Якщо ґрунт занадто щільний, коріння не може нормально дихати і рости. У цьому випадку необхідно пересадити рослину в ґрунт з більшою кількістю торфу або перліту.

Якщо ви помітили, що коріння вашої орхідеї вилазить з горщика, необхідно вжити відповідних заходів.

Якщо горщик занадто маленький, пересадіть рослину в більший горщик. Горщик повинен бути на 2-3 см більше діаметру кореневої системи.

Якщо ви неправильно поливаєте орхідею, перегляньте режим поливу. Орхідеї потрібно поливати тільки тоді, коли ґрунт повністю висохне.

Якщо ґрунт занадто щільний, пересадіть рослину в ґрунт з більшою кількістю торфу або перліту. Торф і перліт роблять ґрунт більш пухким і повітропроникним.

Порада:

Щоб запобігти тому, щоб коріння орхідеї вилазило з горщика, необхідно регулярно оглядати рослину і вчасно пересаджувати її в більший горщик. Також важливо правильно поливати орхідею і використовувати правильний ґрунт.

Якщо ви будете дотримуватися цих порад, ваша орхідея буде здорова і красива.

Раніше "Телеграф" писав, як підгодувати орхідею взимку, щоб вона не чахнула.