Рецепт, який цінують істинні кавомани та бариста: готуємо справжню турецьку каву

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 січня 2024, 06:23

Ця кава вам точно сподобається

Якщо ви ставитеся до тих людей, які не можуть функціонувати без ранкової кави, ми добре розуміємо вас. Краще чашки ароматної міцної кави може бути тільки міцна кава по-турецьки.

У цього напою за рецептом Shuba насичений смак, а схожий на дуже густий еспресо. Таку каву подають у невеликих спеціальних чашках демітасу, часто разом зі склянкою холодної води. До речі, для його приготування краще використовувати традиційну каву арабіку темної обсмажування, а якщо заварювати з цукром, то додавати її в турку. Снідаємо по-турецьки?

Як приготувати каву по-турецьки

Інгредієнти на 2 порції:

  • кава мелена — 2 ст. л.;
  • холодна вода — 150 мл;
  • цукор — 2 ч. л. (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Наливаємо воду в турку, туди ж додаємо мелену каву та цукор і все перемішуємо.
  2. На кілька хвилин вирушаємо турку на середній вогонь. Кава має піднятися і почати піниться.
  3. Знімаємо турку з вогню незадовго до того, як воно почне кипіння. Розливаємо потроху у порційні чашки, знімаючи пінку. Решту кави повертаємо на вогонь і даємо йому трохи спіниться. Потім знову повільно розливаємо каву по чашках і даємо настоятися.

Подаємо каву по-турецьки з хрусткими трубочками з лаваша з сиром і насолоджуємося. Такий сніданок і наситить і підніме настрій.