Ворожіння на Різдво: як побачити свою долю за допомогою свічки

Читать на русском
Автор
617
Розкрий таємниці своєї долі (фото створене з допомогою ШІ)
Розкрий таємниці своєї долі (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Один із найпопулярніших способів дізнатися майбутнє на Різдво – це ворожіння

Різдво Христове, що відзначається 7 січня, залишається важливою датою в календарі багатьох українців, незважаючи на те, що Православна церква України з 2023 року дозволила святкувати його 25 грудня.

Це свято, присвячене народженню Ісуса Христа, Сина Божого, також сповнене особливим духом і таємничістю, тому не дивно, що саме в цей час дівчата традиційно ворожать. Зазвичай ворожать на долю, нареченого, майбутнє заміжжя. Для цього існує безліч способів, що передаються з покоління в покоління.

Ось деякі з найпопулярніших ворожінь на Різдво:

  • Ворожіння на чобітку. Дівчина знімає з лівої ноги чобіток і кидає його через плече за ворота. Якщо носок чобітка показує в бік будинку, то в новому році дівчина вийде заміж, а якщо в бік вулиці, то ще рік посидить у дівицях.
  • Ворожіння на кольці. Дівчина бере два кільця і опускає їх у склянку з водою. Якщо кільця зчепляться, то дівчина скоро вийде заміж.
  • Ворожіння на воску. Дівчина ллє розплавлений віск у холодну воду. За формою воску можна визначити майбутнє. Наприклад, якщо віск утворив серце, то дівчина скоро закохається.
  • Ворожіння на дзеркалі. Дівчина сідає перед дзеркалом і запалює три свічки. Після цього вона заплющує очі і промовляє: "Наречений мій, суджений, прийди до мене". Через деякий час дівчина відкриває очі і дивиться в дзеркало. Перша людина, яку вона побачить, і буде її нареченим.

Ворожіння на Різдво – це не лише спосіб дізнатися про свою долю, а й цікава традиція, яка зберігається століттями. Ворожіння не обов'язково повинні бути точними, але вони можуть подарувати дівчатам гарний настрій і надії на майбутнє.

Деякі правила ворожіння на Різдво

  • Ворожіння слід проводити ввечері з 6 на 7 січня, після заходу сонця.
  • Ворожити потрібно вдома, в тиші та спокої.
  • Перед ворожінням потрібно очистити думки від сторонніх думок.
  • Якщо ви не вірите в ворожіння, то краще не проводити їх.

Раніше "Телеграф" розповідав, що на Різдво в будинку має бути обов’язково, щоб уникнути неприємностей.