Чи чекати українцям снігову казку на Новий рік: прогноз синоптиків

Читати російською
Автор

Довгоочікувані опади мало кого порадують на свята

Багато українців хочуть, щоб на Новий рік випав сніг, проте погода має свої плани на рубіж 2023-2024 років. Тенденція до потепління збережеться у деяких регіонах.

Проте все ж таки в деяких містах можна сподіватися на сніг. Про це заявив відомий метеоролог Ігор Кібальчич.

Загальний прогноз погоди на Новий рік

Синоптик стверджує, що в останній день року на півдні та сході опадів не буде. Максимум – дрібний дощ. Жителям північних, західних та центральних областей варто приготуватися до дощу. Місцями пройде дощ із мокрим снігом. За прогнозом Кібальчича, снігопад можливий у Карпатах та в районі Полісся.

Вдень 31 грудня на більшості територій України очікується температура +3-8°С, а вночі стовпчики термометра зупиняться на нульовій позначці. Трохи тепліше буде на півдні. У новорічну ніч там прогнозується +1-6°С.

На півдні 1 січня 2024 року потеплішає. Стовпчики термометрів покажуть у межах +6-11°С. В інших регіонах очікується приблизно така ж погода, як і 31 грудня. На сніг можуть розраховувати лише мешканці та гості Карпат, Полісся. За словами синоптика, там сформується невеликий сніговий покрив, а в горах буде слабка завірюха.

Погода у Києві

В українській столиці буде тепло. У новорічну ніч очікується дощ, а ось на сніг киянам чекати не варто. За прогнозом, його точно не буде з 30 грудня до 1 січня. Тут і далі використовуються дані сайту meteofor.com.ua.

Прогноз погоди у Харкові

Вранці 31 грудня випаде сніг, але через плюсову температуру він одразу розтане. У новорічну ніч у Харкові буде сухо, а вже увечері 1 січня буде дощ.

Погода на Новий рік в Одесі

В останній день 2023 року буде сонячно. Одесити зможуть насолодитись теплою погодою. 1 січня буде хмарно. Опадів на свято не очікується.

Прогноз для Дніпра

В останній ранок року піде дощ, але вже вдень припиниться. Снігу у Дніпрі на Новий рік не буде. Зранку 1 січня буде хмарно, а ближче до вечора розпочнеться дощ.

Погода у Львові

З вечора суботи розпочнеться дощ. Мокро та сиро у Львові також буде 31 грудня та 1 січня. Лише ближче до вечора першого дня 2024 року піде сніг.

Погода у Вінниці з 30 грудня по 1 січня

Після нічного дощу у неділю буде сухо та хмарно. Морозу 31 грудня не буде, очікується температура до +6. У ніч проти 1 січня випаде сніг, а вранці буде ясно.

Прогноз для Івано-Франківська

За прогнозом "Метеофора", на Новий рік буде тепло. Невеликі опади випадуть зранку 31 грудня, а снігу не буде.

Зазначимо, що надана інформація для Івано-Франківська розходиться із прогнозом погоди, який "Телеграф" публікував раніше.