Чи чекати українцям снігову казку на Новий рік: прогноз синоптиків

Читать на русском
Автор
2033
Сніг на Новий рік
Сніг на Новий рік. Фото kiev.vgorode.ua

Довгоочікувані опади мало кого порадують на свята

Багато українців хочуть, щоб на Новий рік випав сніг, проте погода має свої плани на рубіж 2023-2024 років. Тенденція до потепління збережеться у деяких регіонах.

Проте все ж таки в деяких містах можна сподіватися на сніг. Про це заявив відомий метеоролог Ігор Кібальчич.

Загальний прогноз погоди на Новий рік

Синоптик стверджує, що в останній день року на півдні та сході опадів не буде. Максимум – дрібний дощ. Жителям північних, західних та центральних областей варто приготуватися до дощу. Місцями пройде дощ із мокрим снігом. За прогнозом Кібальчича, снігопад можливий у Карпатах та в районі Полісся.

Вдень 31 грудня на більшості територій України очікується температура +3-8°С, а вночі стовпчики термометра зупиняться на нульовій позначці. Трохи тепліше буде на півдні. У новорічну ніч там прогнозується +1-6°С.

На півдні 1 січня 2024 року потеплішає. Стовпчики термометрів покажуть у межах +6-11°С. В інших регіонах очікується приблизно така ж погода, як і 31 грудня. На сніг можуть розраховувати лише мешканці та гості Карпат, Полісся. За словами синоптика, там сформується невеликий сніговий покрив, а в горах буде слабка завірюха.

Погода у Києві

В українській столиці буде тепло. У новорічну ніч очікується дощ, а ось на сніг киянам чекати не варто. За прогнозом, його точно не буде з 30 грудня до 1 січня. Тут і далі використовуються дані сайту meteofor.com.ua.

Прогноз погоди у Харкові

Вранці 31 грудня випаде сніг, але через плюсову температуру він одразу розтане. У новорічну ніч у Харкові буде сухо, а вже увечері 1 січня буде дощ.

Погода на Новий рік в Одесі

В останній день 2023 року буде сонячно. Одесити зможуть насолодитись теплою погодою. 1 січня буде хмарно. Опадів на свято не очікується.

Прогноз для Дніпра

В останній ранок року піде дощ, але вже вдень припиниться. Снігу у Дніпрі на Новий рік не буде. Зранку 1 січня буде хмарно, а ближче до вечора розпочнеться дощ.

Погода у Львові

З вечора суботи розпочнеться дощ. Мокро та сиро у Львові також буде 31 грудня та 1 січня. Лише ближче до вечора першого дня 2024 року піде сніг.

Погода у Вінниці з 30 грудня по 1 січня

Після нічного дощу у неділю буде сухо та хмарно. Морозу 31 грудня не буде, очікується температура до +6. У ніч проти 1 січня випаде сніг, а вранці буде ясно.

Прогноз для Івано-Франківська

За прогнозом "Метеофора", на Новий рік буде тепло. Невеликі опади випадуть зранку 31 грудня, а снігу не буде.

Зазначимо, що надана інформація для Івано-Франківська розходиться із прогнозом погоди, який "Телеграф" публікував раніше.