Замерзли замки і двері в машині: нехитрі лайфхаки, які їх врятують

Читать на русском
Автор
3534
У водіїів взимку дуже багато клопоту
У водіїів взимку дуже багато клопоту. Фото Facebook.com

Замерзання замка виникає в найнепотрібніший момент

Взимку водіїв виникає безліч проблем з авто, які треба оперативно вирішувати. Зокрема замерзання замка в авто виникає в найнепотрібніший момент.

Прості поради допоможуть подолати цю незручність. Що ж зробити, аби не замерзав замок у машині, пише Grays.

Як запобігти замерзанню замків

Замки потрібно правильно змастити. Ключ варто натерти вазеліном і вставити його в замок, а тоді прокрутити кілька разів, аби змастити систему. Після цього обов'язково промийте ключ та протріть залишки вазеліну навколо замка.

Автомобіль
Замки авто потрібно правильно змащувати

Пам’ятайте, що припаркувати автомобіль краще під навісом, подалі від води, снігу, вітру, холоду та льоду.

Якщо вода потрапила у замок, зверніться до спеціаліста, щоб з’ясувати, чому це відбувається. Бо ця проблема буде повторюватись.

Що робити, якщо замерзли замки автомобіля

У такій ситуації доведеться розпилити засіб проти льоду на замки. Використовуйте насадку з довгою соломинкою. Попадання засобу проти льоду на лакофарбове покриття пошкодить його. Якщо це трапилося, то негайно витріть поверхню машини.

Мастила на масляній основі також пошкодять фарбу автомобіля. На жаль, у важких випадках, може навіть знадобитися заміна замка на новий.

Чому заклинює двері

Якщо гумовий ущільнювач буде вологим перед зачиненням дверей, його поверхня замерзне та прилипне до авто. Потрібно акуратно штовхнути двері, щоб звільнити їх від льоду.

Дверна ручка теж може зламатися. Спробуйте зайти з інших дверей.

Акумулятори автомобіля та ключа зазвичай потрібно міняти кожні три-п’ять років. Вони є стандартними запасними частинами і, як і всі акумулятори, працюють набагато гірше на морозі.

Раніше "Телеграф" писав, як прибрати з салону авто пісок, що збирався роками. Для цього знадобиться всього два пристрої.