Цей пісний борщ традиційно готують до різдвяного столу

Читати російською
Автор

Без нього на Різдво не обійтися

Якщо не хочеться в різдвяний піст відмовлятися від улюбленого борщу, можна приготувати його без м’яса. Таку страву можна навіть подати на святковий стіл.

Рецептом традиційного поліського борщу ділиться eco-buffet. Спробуйте – і він стане конкурентом навіть страві з м’ясом.

Як приготувати пісний борщ без м’яса

Інгредієнти:

  • картопля – 3-4 шт.;
  • морква – половина середньої;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • середній буряк – 1 шт.;
  • солодкий перець – половина;
  • квашена капуста з розсолом — 200 г;
  • мед – 1-2 ст. л.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • сіль та перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування бульйону на буряках почистьте овоч, розріжте навпіл, залийте водою і варіть 40 хвилин до готовності. Туди ж додайте половину цибулини та продовжуйте варити.
  2. Додайте у відвар нарізану дрібними кубиками картоплю і нарізану моркву соломкою.
  3. Половину цибулі та половину солодкого перцю нарізаємо кубиками й обсмажуємо разом зі столовою ложкою оливкової олії на сковороді. Через 3-5 хвилин додаємо томатну пасту і гасимо ще 2-3 хвилини.
  4. З бульйону витягуємо буряки, даємо охолонути та нарізаємо на шматки довільного розміру. Відправляємо його назад у відвар, туди ж додаємо засмажку.
  5. Коли приготуються овочі, додаємо квашену капусту та варимо ще 3 хвилини. До свого смаку додаємо мед, сіль, спеції та залишаємо на 20 хвилин, щоб він настоявся.

Пісний борщ можна подавати з домашньою сметаною та лавашем за рецептом "Телеграфа". Смачного.