Ці прізвища раніше давали лише творчим українцям: перевірте своє у списку

Читать на русском
Автор
5873
Історія українських прізвищ
Історія українських прізвищ

Названо п’ять прізвищ, які могли отримувати вчені чи люди, чий рід діяльності пов’язаний із творчістю

Серед великої кількості різноманітних українських прізвищ, що несуть у собі велику історію, можна зустріти й ті, які нашим предкам давали, виходячи з роду діяльності. Точніше, їх отримували творчі люди чи вчені.

Серед найпопулярніших прізвищ, які давали вченим, художникам, а також тим, чия робота була пов’язана з творчістю — Книжник, Маляр, Співак, Дудар, Музика. Інформація про це опублікована на генеалогічному ресурсі "Рідні".

Так, прізвище Книжник налічує 460 носіїв, а за поширеністю воно знаходиться на 10783 місці. Таке прізвище найчастіше можна зустріти у Запорізькій області.

Прізвище Маляр налічує 2953 носії, а за поширеністю воно знаходиться на 1423 місці. Зустріти її можна найчастіше на Наддніпрянщині.

Ще одне прізвище, яке найбільше зустрічається на Наддніпрянщині — Співак. Вона налічує 5107 носіїв та займає 629 місце за поширеністю.

Прізвище Музика налічує 11 708 носіїв. За поширеністю посідає 227 місце. Найчастіше зустрічається на Поділля.

Також прізвище Дудар входить до списку "творчих". Налічує 3874 носії. За поширеністю посідає 1010 місце. Найчастіше зустрічається на Волині.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які українські прізвища раніше давали лише багатіям. Усього таких налічується майже два десятки.