Як змусити квітнути різдвяник на новий рік: секрет у підгодівлі

Читать на русском
Автор
28809
Різдвяник комфортно почувається взимку
Різдвяник комфортно почувається взимку. Фото Pinterest

У листопаді-грудні різдвяник викидає бутони

Розібратися зі зволоженням вазонів дуже просто, а щоб їх правильно підживити у холодні місяці року, треба знати спеціальні рецепти. Узимку особливо нам усім подобається пишне цвітіння різдвяника, який стає окрасою чи не кожного дому.

Різдвяник довго тішить господинь пишним цвітом узимку, проте бувають періоди затишшя, коли цвіту рослини не допросишся. "Телеграф" розповість, що потрібно зробити, аби різдвяник на зимові свята не шкодував квітів.

Корисні добрива

Взимку, коли різдвяник викидає бутони, рослині потрібні фосфорно-калійні добрива, які стимулюватимуть пишний цвіт. Підживлюйте рослину кожні два тижні, чергуючи види добрив.

  • Просте добриво: змішайте третину чайної ложки бурштинової кислоти з однією чайною ложкою монокалій фосфату. Розведіть це все у трьох літрах води та підживлюйте різдвяник раз на два тижні під корінь.
  • Добриво з борної кислоти: змішайте четвертину порошку в теплій воді. Коли кислота розчиниться, доведіть добриво до об'єму один літр та поливайте ним рослину.
  • Добриво з яблук та гранатових кірок: залийте подрібнені яблука чи кірки гранату водою, настоюйте та поливайте рослину.

Раніше "Телеграф" писав про дивні, але дієві лайфхаки підживлення кімнатних рослин. Є незвичайний спосіб підживити кімнатні рослини за допомогою сірників.