Алергія - не відмовка. Добірка порід лисих котів

Читать на русском
Автор
3214
Лисий кіт
Лисий кіт. Фото Фото: pixabay.com

Безшерсті породи кішок заворожують неземним виглядом

Коли алергії часто стають перешкодою для бажання завести чотирилапого друга, породи лисих котів можуть стати геніальним рішенням. У нашій добірці ми розглянемо породи котів, які не лише вразять вас своєю цікавою зовнішністю, але й стануть справжніми друзями.

Сфінкс

Це найпопулярніша порода серед безшерстих котів та першою спадає на думку більшості людей. Сфінкс популярний завдяки своїй собачій вірності та відданості. Кішки-сфінкси доброзичливі, комунікабельні та грайливі. Ця порода також розумна, допитлива і любить увагу. Проте варто пам'ятати, що такі коти також вимагають специфічного догляду. Їхню шкіру потрібно регулярно очищати, використовуючи безпечні для тварин засоби. Це допомагає уникнути накопичення себуму, зайвого жирного матеріалу, який може викликати подразнення.

Сфінкс
Сфінкси

Звертайте особливу увагу на харчування. Сфінкси можуть витрачати більше енергії на підтримку свого тепла, тому дотримання збалансованої дієти важливо для їхнього здоров'я. Відсутність шерсті також робить сфінксів більш чутливими до змін температури. Забезпечте їм тепле місце для відпочинку і уникайте тривалого перебування в холоді.

Бамбіно

Бамбіно нагадує кошеня з маленькими ніжками та великими вухами. Але нехай це вас не вводить в оману. Цей кіт неймовірно грайливий і, попри свої маленькі ніжки, він дуже швидкий. Бамбіно — це щось середнє між сфінксом і манчкіном.

Бамбіно
Бамбіно має короткі лапи

Це крихітні коти. Деякі можуть мати ділянки волосся, які вам потрібно поголити. Перевірка генетичної лінії є найкращим інструментом для отримання абсолютно безшерстного сорту.

Український левкой

Український левкой відносно нова порода, названа на честь рослини Левкой, яка відома своїми характерними складчастими листками. Це доречно, оскільки ці безшерсті коти характеризуються складеними вухами.

В основу породи закладені дві природні мутації: безшерстості та висловухості: Hrbd і Fd. Характерною рисою українських левкоїв є довга, пласка, кутаста з великими та не дуже відкритими мигдалеподібними очима голова. Левкої енергійні, контактні й товариські.

Український левкой
Український левкой

Донський сфінкс

Це російська гола порода котів, яка отримала свою безворсість через домінантний ген, а не рецесивну генетичну мутацію. Це коти середнього розміру, віддані, люблячі, ніжні, грайливі та розумні. Чого не скажеш про росіян.

Донський сфінкс
Донський сфінкс

Унікальною рисою цієї породи є їхній зморшкуватий вигляд, що додає додаткового шарму. Цих котів легко утримувати, оскільки вони потребують мінімального догляду.

Ельф

Коти-ельфи та сфінкси мають багато спільного. Але ельфійська кішка виділяється своїми закрученими вухами. Це новий і рідкісний гібрид сфінкса та американського керла. Такі м’язисті коти дуже комунікабельні та розумні, люблять стрибати та гратися. Вони є чудовими домашніми тваринами та пропонують багато років відданого товариства.

Кіт-ельф
Кіт-ельф

Обираючи лисих котів, ви можете отримати не лише друга, але і зменшити ризики алергічних реакцій. Вони являють собою унікальне поєднання краси, елегантності та здатності стати ідеальними компаньйонами для тих, хто шукає кішку без зайвих алергічних перешкод.

Раніше "Телеграф" наводив п'ять ідей зимових фото для тварин до свят.