Близькі з’їдять ще до того, як поставите на стіл: приголомшливий пісний салат до Різдва

Читать на русском
Автор
23430
Ви наїдетеся буквально парою ложок
Ви наїдетеся буквально парою ложок. Фото vkusnoo.com.ua

Цей салат завжди тепер буде серед обов’язкових страв на свято

Не за горами одне з найголовніших християнських свят — Різдво. Тому всі кулінари стурбовані пошуком пісних страв на різдвяний стіл — за давніми звичаями їх має бути 12.

Разом з food.znaj.ua пропонуємо і цього року не забувати про наші традиції. Пропонуємо подати до свята смачний та пісний салат із квасолею та сушеними грибами. Варто приготувати його раз – і така страва буде весь час у вашому меню.

Як приготувати пісний салат з квасолею та грибами

Інгредієнти:

  • відварена або консервована квасоля — 500 г;
  • сушені гриби — 50 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • олія — 50 мл;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Сушену квасолю відваріть до готовності, з консервованої злийте рідину.
  2. Сушені гриби замочіть у холодній воді на 10 хвилин, потім злийте воду, залийте новою, посоліть і відваріть до готовності. Після цього злийте воду і наріжте.
  3. Моркву та цибулю очистьте. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте невеликими шматочками та обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Додайте до нього моркву, готуйте до м’якості, посоліть і поперчіть на свій смак.
  4. Змішайте квасолю, гриби, додайте пропущений через прес часник, нарізану зелень, засмажку, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте і подавайте до столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати класичну кутю на Різдво. Відзначайте свято відповідно до традицій!