Будуть чистими та здоровими: як правильно очищати листя кімнатних рослин від пилу

Читать на русском
Автор
7696
Дізнайтеся, як правильно прибирати пил з кімнатних рослин
Дізнайтеся, як правильно прибирати пил з кімнатних рослин. Фото Freepik

Прості поради господаркам, як прибирати пил на рослинах

Під час прибирання в будинку ви швидше за все не дуже звертаєте увагу на пил, який збирається на листі кімнатних рослин. А дарма, адже бруд дуже шкодить вазонам та заважає їм "дихати". Ми вже розповідали, як підготувати рослини до зими, а сьогодні ділимося, як правильно збирати пил на листі кімнатних рослин.

Квіти в будинку потребують постійного догляду, пише obozrevatel.com. І протирання пилу на листі вазонів дуже важлива складова такого догляду.

Як очистити листя кімнатних рослин

Приготуйте ємність із теплою водою та м’яку ганчірку з мікрофібри. Огляньте вазон на наявність коричневих плям та комах-шкідників. Якщо вони є – це ознака, що рослина хворіє.

Акуратно відривайте відмерлі пожовклі листочки рослини. А потім теплою вологою ганчіркою протріть здорові листочки.

Якщо у кімнатної рослини дуже делікатне листя, як наприклад, у фіалки, краще спочатку розпорошити на них воду, а потім акуратно протерти кожен. Наприкінці знову обприскуйте водою для більшого зволоження.

Якщо у рослини гладкі великі листи, то просто протріть їх вологою ганчіркою, цього буде достатньо. Важливо використовувати теплу воду, щоб не нашкодити вазону.

Найкраще очищати листя вазонів з регулярністю раз на два тижні. Однак, якщо пил на них осідає швидше, можна частіше.

Корисний спосіб — протирати велике листя рослин банановою шкіркою. Внутрішньою стороною шкірки пройдіться листю, а потім ще раз протріть сухою ганчіркою.

Для обприскування кімнатних рослин можна використовувати розчин молока з водою, це зробить листя більш блискучим. Після обприскування, заберіть зайву вологу сухою серветкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому гинуть кімнатні рослини та як їх врятувати. Дізнайтеся золоті правила квітникаря.