Енергетичний вампір на вашому підвіконні: чому фіалку не варто тримати вдома

Читать на русском
Автор
725
Варто саджати цю квітку подалі від дому
Варто саджати цю квітку подалі від дому. Фото Телеграф

Вона може стати причиною виснаженості

Вдома люди часто вирощують різноманітні рослини, віддаючи перевагу квітам, які радують око та наповнюють простір життям і свіжістю. Деякі з них навіть є потужними захисниками дому від негативу, як от чорнобривці. Однак не всі рослини однаково корисні для домашнього атмосфери. Зокрема, існує повір’я, що фіалка, або як її ще називають, Сенполія, може бути енергетичним вампіром і витягувати життєві сили з людей, які проживають у тому ж просторі.

Фіалка давно завоювала серця багатьох квітникарів завдяки своїй неперебірливості і довгому періоду цвітіння. Однак за красивим виглядом може ховатися потенційна загроза. В езотеричних колах вважається, що ця рослина має здатність вбирати енергію з навколишнього середовища, в тому числі і від людей. Вірування говорять, що фіалка може "висмоктувати" життєву енергію, викликаючи втомленість, апатію, втрату сил і навіть депресію у домочадців.

Також існують повір’я, що фіалки не варто тримати у спальні, особливо біля ліжка, оскільки це може призвести до порушень сну, нічних кошмарів та занепокоєння. Якщо ж у домі є маленькі діти або люди похилого віку, які і так мають ослаблену енергетику, фіалки можуть стати додатковим фактором ризику для їхнього здоров'я.

Попри ці повір’я, наукових доказів того, що фіалки або інші кімнатні рослини можуть витягувати життєву енергію з людей, немає. Проте враховуючи, що у народі існує безліч історій про негативний вплив цієї квітки, варто подумати про її розміщення у своєму житлі.

Щоб мінімізувати потенційний негативний вплив фіалки, варто розміщувати її подалі від місць, де люди проводять багато часу, особливо від спальних місць. Крім того, можна регулярно провітрювати приміщення і не перевантажувати його великою кількістю кімнатних рослин.

Нагадаємо, що восени можна захистити будинок, поставивши у ньому осінній букет. Також існують квіти, які можуть стати фінансовими талісманами.