Телефон з вами не "спілкується": причини, чому смартфон перестав реагувати на дотики

Читать на русском
Автор
8515
Ми спілкуємося зі своїми смартфонами через дотик
Ми спілкуємося зі своїми смартфонами через дотик. Фото Телеграф

Ситуація, коли екран телефона перестає реагувати на дотики, звісно, може вивести з рівноваги будь-кого

Наші телефони стали не просто важливою частиною нашого життя, а й необхідністю для професійної діяльності та буденних справ. На жаль, у сучасних смартфонів існує багато властивих проблем, з якими можна зіштовхнутися у будь-який момент. Вимкнення екрана може застати вас у найбільш незручний момент. Але ще більш "підлим" випадком може стати відсутність реакції на ваші дотики. Якщо ви стикаєтеся з проблемою, коли екран вашого телефона не реагує на дотики, спробуйте визначити причину та вирішити проблему відповідно. Інколи достатньо просто перезавантажити пристрій, а іноді потрібно звернутися до професіоналів.

Найчастіше вода — основний ворог електроніки. Якщо ваш телефон потрапив під дощ або, нехай Боже збереже, впав у воду, можливо, він просто потребує додаткового часу, щоб висохнути. Що робити: Відключіть телефон, вийміть батарею, якщо це можливо, і залиште в сухому місці протягом кількох годин.

Інколи причина може бути не у апаратній частині, а в програмному забезпеченні. Спробуйте перезавантажити свій телефон. Якщо проблема не зникає, можливо, вам потрібно буде виконати скидання до заводських налаштувань.

Падіння телефона може призвести до пошкодження сенсора, навіть якщо на перший погляд все виглядає добре. Що робити: Якщо ви підозрюєте механічні пошкодження, краще віддати телефон на діагностику у спеціалізованому сервісному центрі.

Інколи причиною можуть стати віруси або шкідливі програми, які ви випадково завантажили. Якщо сенсор перестає працювати ненадовго, проведіть повне сканування своєї системи за допомогою надійного антивірусного застосунку. У багатьох випадках він може виявити проблему. Не шкодуйте грошей на якісний додаток, інакше доведеться платити більше.

Нагадаємо, що існують ефективні безкоштовні застосунки для захисту смартфона. За допомогою такого, виявити проблему на смартфоні просто. Крім того, поширеним нещасним випадком, від якого не зарадить жодне ПЗ, є падіння телефона у воду. Але ваш гаджет можна врятувати, якщо дотримуватися правильного порядку дій.