Телефон не вмикається: 5 порад, як "оживити" ваш пристрій

Читать на русском
Автор
Якщо ваш телефон не хоче вмикатися - це ще не кінець
Якщо ваш телефон не хоче вмикатися - це ще не кінець. Фото Телеграф

Коли ваш телефон не хоче вмикатися одразу — це тривожний дзвіночок

Всім нам знайома ситуація, коли в руках здавалося б робочий мобільник, але він раптово вирішив взяти "відпустку". Не поспішайте панікувати і готуватися до візиту до сервісного центру. Існує декілька дієвих кроків, які можуть допомогти "оживити" ваш телефон.

Зарядка — перше, на що варто звернути увагу

Підключіть ваш телефон до зарядного пристрою і зачекайте декілька хвилин. Можливо, акумулятор просто розрядився. Якщо телефон не відгукнувся, перевірте зарядний пристрій на іншому пристрої.

Виконайте "жорстке" перезавантаження

Для більшості смартфонів це означає утримувати кнопку живлення та кнопку збільшення гучності одночасно протягом декількох секунд. Це може "пробудити" ваш телефон.

Перевірте зовнішній стан

Зверніть увагу на дисплей, корпус та порти. Якщо помітили тріщини чи інші пошкодження, можливо, причина знаходиться саме тут.

Витягніть і вставте акумулятор (якщо це можливо)

Для деяких моделей телефонів, де акумулятор можна витягти, ця дія може допомогти вирішити проблему.

Оновлення ПЗ

Інколи неправильні або пошкоджені оновлення можуть призвести до того, що телефон не вмикається. Спробуйте підключити свій телефон до комп'ютера і дізнатися, чи є доступні оновлення.

Нагадаємо, що свій гаджет варто постійно перезавантажувати. Цей ритуал приносить набагато більше користі, ніж може здатися. Також аби вберегти смартфон, варто правильно його заряджати, дотримуючись правильних відсотків зарядки.