"Вірус" з заводу: на новеньких дешевих смартфонах виявили шкідливу програму

Читать на русском
Автор
3754
Телефони на базі Android ніколи не славилися якісним захистом особистих даних власника
Телефони на базі Android ніколи не славилися якісним захистом особистих даних власника. Фото Телеграф

Шкідливе програмне забезпечення може давати можливість іншим зловмисникам отримати доступ до телефона

Пристрої на базі Android завжди не могли похизуватися довірою користувачів та повагою експертів у сфері безпеки. Попри це, власники смартфонів на цій ОС можуть себе захистити за допомогою простих правил. Тим часом свіжі дослідження виявили чергове занепокоєння через шкідливе програмне забезпечення, яке поставляється з пристроями прямо з заводської коробки.

Як повідомляє "24 канал", дослідники компанії Trend Micro застерігають про небезпеку, яка може крастися у вашій кишені. Згідно з їхніми відомостями, до 8,9 мільйонів телефонів від 50 різних брендів можуть бути заражені шкідливим ПЗ, яке вони назвали "Guerrilla". Для користувачів це може мати критичні наслідки, адже Guerrilla відкриває бекдори, дозволяючи зловмисникам надсилати шкідливі оновлення та інші маніпуляції.

Ця небезпека не обмежується лише мобільними пристроями. TechCrunch відзначає, що деякі телевізійні приставки на базі Android, які продаються через Amazon, також були заражені. Ці пристрої захоплюються "клікботом", що у фоновому режимі клікає по рекламних оголошеннях, генеруючи прибуток для своїх творців.

Для того, щоб уберегтися від зловмисних програм, пам'ятайте, що варто обирати пристрої від відомих та перевірених виробників. Витрати можуть бути трохи вищими, але ціна вашої безпеки та конфіденційності значно перевищує економію.

Нагадаємо, що проблеми із зависанням та сповільненням роботи смартфону можна вирішити за допомогою семи простих методів, що включають в себе, зокрема, перезавантаження та оптимізацію використовуваних програм. Додатково, для тих, хто використовує Андроїд, існує корисний лайфхак щодо кастомізації головного екрану, завдяки чому можна швидко отримати доступ до основних налаштувань системи.