Чому не варто залишати ножа на столі: небезпечні наслідки

Читать на русском
Автор
2323
Ніж може бути не тільки інструментом, але і символом
Ніж може бути не тільки інструментом, але і символом. Фото Телеграф

Слідкуйте за тим, щоб не залишати ножа на столі

Забирати ніж зі столу — це не просто добрі манери або звичка. За цими дрібницями ховаються давні прикмети. Наші предки прибирали гострі речі з кухні у відведені для них місця не лише з практичних міркувань, але для того, щоб біди оминали оселю.

  • Ніж на столі — це символ конфлікту і сварки. За народною мудрістю, якщо ти залишаєш ніж на столі, то ти запрошуєш до свого дому суперечки, непорозуміння і негативну енергетику. Особливо небезпечно залишати ніж на столі на ніч, коли люди сплять і їхня психіка вразлива. Також не слід залишати ножа схрещеного з виделкою, бо це означає великий скандал.
  • Ніж на столі — це символ бідності і невдачі. За народною мудрістю, якщо ти залишаєш ножа на столі, то ти втрачаєш свої гроші, успіх і достаток. Ножа вважається гострим предметом, який ріже удачу і здоров'я людей. Також не слід залишати ножа брудним або з кров'ю, бо це означає хворобу або смерть.
  • Ніж на столі — це символ образи і зради. За народною мудрістю, якщо ти залишаєш ножа на столі, то ти ризикуєш отримати удар у спину від своїх близьких або друзів. Ножа вважається зброєю, якою можна завдати шкоди або вбити. Також не слід залишати ножа ребром вгору, бо це означає велику біду або катастрофу.

Якщо ви хочете уникнути негативних наслідків від залишеного на столі ножа, обирайте таке місце для його зберігання, де його не буде видно. Не залишайте ножа на столі вночі, схрещеного з виделкою, брудним або з кров'ю. Прибирайте ножі після кожного використання і мийте його чистою водою.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про народні прикмети, пов'язані з ополоником. Також "Телеграф" писав, чому не можна залишати ложку в готовій їжі. З цим звичаєм пов'язані як прикмети, так і практичні моменти.