Шварценеггера били в дитинстві лінійкою через невідому тоді хворобу, - зізнання актора

Читать на русском
Автор
3650
Шварценеггер в зрілості та в дитинстві
Шварценеггер в зрілості та в дитинстві. Фото Колаж "Телеграфу"

Американський актор, який не раз висловлювався на підтримку України, розповів про особисті проблеми

Американський актор, політик і спортсмен Арнольд Шварценеггер, який підтримує Україну та свого часу розкритикував Європу за допомогу росії, цього разу поділився зі своїми шанувальниками особистою історією про свою дитячу хворобу, яка заважала йому навчатися. У шкільному віці він боровся з дислексією. Дислексія — це порушення навичок читання, яке впливає на розуміння тексту і запам'ятовування слів.

Шварценеггер опублікував у своєму Instagram фотографію, на якій він сидить за ноутбуком і начитує аудіокнижку. Актор написав, що він щойно закінчив запис своєї нової книги "Be Useful", яка вийде 10 жовтня. Він зізнався, що дуже боявся цього процесу, бо він погано читає. Зірка Голлівуду розповів, що в дитинстві в Австрії ніхто не знав про таке явище, як дислексія, тому коли він намагався читати вголос у класі, це було катастрофою, і його били лінійкою. Тепер він знає, що він дислексик.

За словами актора, що коли він готується до фільму, він читає сценарій декілька місяців, поки не запам'ятає кожну репліку. Він каже, що йому потрібно час і повторення, щоб зрозуміти слова. Коли йому сказали, що автори читають свої книги за 2 або 3 дні в студії, він попросив обладнання додому і сказав, що буде читати по 20-30 сторінок на день. Таким чином він мав можливість практикуватися безперервно і сполучатися з режисером і продюсером два рази на день.

Актор зазначив, що у цьому процесі використовував свої ж лайфхаки:

  • Він дозволив собі налякатися і поскаржитися на хвилину, але потім змусив себе рухатися вперед, бо заперечення не допоможе записати книгу.
  • Він робив стільки повторень, скільки не могли порахувати. Він розбивав завдання на маленькі частинки, знаючи, що маленькі перемоги складаються у великi успiхи, або в цьому випадку — у цiлу книгу.

Нагадаємо, що Арнольд Шварценеггер — не тільки відомий актор, політик і спортсмен, але і батько п'яти дітей. Двоє з них — Катріна і Джозеф — часто демонструють свої схожості з ним, а також ведуть активне медійне життя. Наприклад, Катріна нещодавно вразила своїх шанувальників образом у стилі Барбі. А Джозеф, який є позашлюбним сином Шварценеггера від його колишньої домогосподарки, показав свої м'язи і повторив культову позу свого батька з часів його кар'єри культуриста.