У кого День ангела 2 липня: жіночі та чоловічі іменини

Читать на русском
Автор
7346
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 2 липня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 2 липня. Фото telegraf.com.ua

Майже у кожного знайдеться, кого привітати цього дня з іменинами

У неділю, 2 липня, 2023 року відзначається День Військово-морських сил ЗСУ, День працівників морського та річкового флоту, День працівника податкової служби України, Міжнародний день спортивного журналіста, Всесвітній день НЛО, Міжнародний день уфолога. Також у цей день свої дні ангела відзначають носії трьох імен.

Жіночі іменини 2 липня

Марія, — це ім’я взяло свій початок від давньоєврейського Мар’ям або Маріам, що означає по різних перекладах "гірка", "сумна", "улюблена", "бажана". 2 липня церквою вшановується свята Марія, мати Йосипова, — на жаль, в історії не збереглися інші деталі її життя.

Чоловічі іменини 2 липня

Іван, Ян, — вважається, що обидва ці імені мають спільне походження і виникли від єврейського імені Йоханан, що перекладається як "Бог помилував" або "благодать Божа". Цікаво, що покровителями носіїв обох імен є святі Іоанни. А 2 липня церквою вшановуються одразу два святі з таким ім’ям: архієпископ Шанхайський і Сан-Франциський, святитель і чудотворець Іоанн Максимович і преподобний Іоанн Путівник Палестинський.

Як відомо, у певні дні церква вшановує пам’ять різних святих і мучеників, які зробили свій внесок у поширення та захист християнства. У дні їхньої пам’яті святкують свої іменини люди, які носять схожі імена і народилися незадовго до цього дня, — вважається, що святі є покровителями своїх тезок і захищають їх протягом життя.

Нагадаємо, раніше фітнес-тренер Віктор Мандзяк розповідав на "Телеграфі" головні лайфхаки для схуднення.