Причина не лише в гігієні: чому не можна лишати надовго брудний посуд

Читать на русском
Автор

Це не тільки питання чистоти, але й гармонії вашого дому

Миття посуду — це щоденна рутина, яку багато хто не любить і відкладає на потім. Але залишати брудні тарілки, а також не міняти губки для їх миття — це не тільки негарно, але й шкідливо. І справа не тільки в гігієні, але й в енергетиці вашого дому.

Це джерело бактерій і запаху

Залишати брудний посуд на ніч — це означає створювати сприятливе середовище для розмноження бактерій і грибків, повідомляє "УНІАН". Вони можуть потрапити на вашу їжу, посуд і руки, спричиняючи різні захворювання. Також брудний посуд виділяє неприємний запах, який може переноситися на інші предмети в кухні і навіть у всьому будинку.

Це приманка для комах і гризунів

Залишати брудний посуд на ніч — це також означає приваблювати до себе комах і гризунів, які шукають їжу. Мухи, мурахи, таргани, миші і щури можуть залазити на ваш посуд і залишати на ньому свої сліди. Це не тільки негігієнічно, але й небезпечно для вашого здоров'я і безпеки.

Це погана енергетика

Залишати брудний посуд на ніч — це також означає порушувати енергетичний баланс вашого дому. За давньою китайською філософією фен-шуй, кухня — це місце, де зосереджена енергія достатку і благополуччя. Брудний посуд блокує цю енергію і перешкоджає її руслу. Таким чином, ви можете привертати до себе недостачу, борги, конфлікти і стрес.

Немитий посуд на ніч — це джерело бактерій та комашок. Але й погано вимитий також може стати джерелом антисанітарії. Тому слід мити посуд правильно — у гарячій мильній воді, полоскати його під гарячою водою і давати йому висохнути на повітрі. До води можна додати оцет або лимонний сік для блиску. Якщо вам лінь мити посуд, використовуйте лайфхак з милом і гарячою водою.