Незвичайний спосіб приготувати ідеальне пюре: просто додайте трохи гарбуза

Читати російською
Автор

Ви про це навіть не чули

Одна з найулюбленіших страв українців — картопляне пюре. Цю знайому з дитинства страву як самостійну страву, як гарнір до м’яса чи овочів, використовують як начинку для вареників та пиріжків.

А ви знаєте, що пюре з картоплі можна зробити набагато незвичнішим, просто додавши незвичайні інгредієнти? Секретним рецептом смачної картопляної страви ділиться "УНІАН". Спробуйте – у вас вийде яскраво та дуже незвичайно.

Як приготувати картопляно-гарбузове пюре з прянощами

Інгредієнти:

  • картопля — 800 р.;
  • гарбуз — 500 р.;
  • топлене масло — 20 г.;
  • часник — 1 зубчик.;
  • молоко — 125 мл;
  • вершки — 100 мл;
  • вершкове масло — 2 ст. л.;
  • мелений чорний перець;
  • мускатний горіх.

Спосіб приготування:

  1. Картопля і гарбуз чистимо, нарізаємо середніми шматочками. Відправляємо їх у каструлю з водою та варимо протягом 30 хвилин. На сковороді нагріваємо топлене масло, відправляємо очищений і дрібно нарізаний часник, підсмажуємо.
  2. З відварених овочів зливаємо воду. Додаємо до гарбуза та картоплі молоко, вершки та вершкове масло. Все ретельно перемішуємо, солимо, додаємо перець, часник та мускатний горіх. Все знову добре перемішуємо.

Подавайте картопляне пюре з рубаними котлетами із сиром за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!