Для ідеальної запіканки борошно не знадобиться: ділимося хитрим рецептом

Читать на русском
Автор
30351
Цей класичний рецепт запіканки точно не підведе
Цей класичний рецепт запіканки точно не підведе. Фото tsn.ua

Ідеальний ранок починається з цієї страви

Напевно, неможливо уявити людину, яка відмовиться від шматочка сирної запіканки. Це божественне блюдо, яке від ніжності просто тане в роті. Це корисний та апетитний сніданок, гарний перекус, який можна взяти з собою в дорогу чи на роботу.

Якщо ж не хочеться возитися з мукою для приготування улюбленої страви, Shuba пропонує замінити її манкою. Так запіканка вийде ніжнішою та ароматнішою.

Як приготувати класичну сирну запіканку з манкою

Інгредієнти на 8 порцій:

  • сир кисломолочний — 600 г;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • манна крупа — 6 ст. л.;
  • сметана — 8 ст. л.;
  • ванілін — до свого смаку;
  • яйце куряче, велике — 4 шт.;
  • родзинки — 150 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте сир, яйця, цукор та ванілін. Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
  2. У глибоку миску відправте родзинки, залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин. Коли родзинки розпаряться, злийте воду та обсушіть на паперовому рушнику.
  3. У сирну масу додайте родзинки, сметану, розпушувач та манну крупу в сир. Все добре перемішайте. Отриману суміш залиште на 15-30 хвилин — манна крупа повинна набрякнути.
  4. Форму для запікання змастіть олією або вершковим маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте сирну запіканку в розігрітій духовці до 180 °C протягом 30 хвилин.

Подавайте сирну запіканку зі згущеним молоком або шоколадним кремом. Смачного.