Для такого пирога навіть тісто не знадобиться: незвичайний рецепт

Читать на русском
Автор
105007
Неймовірно смачний та бюджетний пиріг
Неймовірно смачний та бюджетний пиріг. Фото shuba.life

Такий пиріг можна подавати як самостійну страву і як гарнір.

Капуста – важливий, смачний та корисний інгредієнт багатьох страв. Ми тушкуємо і подаємо її як самостійну страву, додаємо в різноманітні салати і навіть готуємо ліниві пироги.

Саме пиріг з капустою ми зі Shuba сьогодні й приготуємо. Тільки у нас буде незвичайний пиріг без тесту. Його можна подавати як самостійну страву або гарнір до м’яса. Готуйте його відразу подвійну порцію — страва виходить настільки фантастичною, що зметуть буквально за хвилину.

Як приготувати капустяник — овочевий пиріг без тіста

Інгредієнти на 5 порцій:

  • капуста білокачанна — 800 г;
  • морква — 2 шт.;
  • перець болгарський червоний – 150 г;
  • цибуля порей — 2 шт.;
  • петрушка, гілочка – 6 шт.;
  • кріп, пучок — 1 шт.;
  • манка — 3 ст. л.;
  • розпушувач — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • перець запашний мелений — 1/2 ч. л.;
  • сушений кмин — 1/2 ч. л.;
  • яйця курячі — 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Капусту натираємо на велику тертку, перець ріжемо кубиками, зелень також нарізаємо, а порей нарізаємо кружальцями.
  2. Моркву ріжемо тоненькою соломкою та обсмажуємо з нарізаною кубиками цибулею до м’якості.
  3. Зажарку змішуємо з капустою, перцем, зеленню, жовтками, кмином та манкою. Все солимо, перцем і ретельно перемішуємо.
  4. Білки збиваємо окремо і додаємо в овочеву суміш.
  5. Все викладаємо в застелену пергаментом форму і випікаємо в духовці за 170 градусів 50-60 хвилин.

Подаємо готовий капустяник із домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного.