Ці різдвяні прянички дітки не тільки із задоволенням з’їдять, але із задоволенням і приготують

Читать на русском
Автор
14866
Пряники вийдуть з приємним ароматом та незвичайним смаком
Пряники вийдуть з приємним ароматом та незвичайним смаком. Фото naszwybir.pl

Ними можна прикрасити ялинку або подарувати на Різдво

Не за горами головне християнське свято – Різдво. Дуже хочеться порадувати свою сім’ю смачними десертами.

Разом з "ТСН" приготуємо сьогодні пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Приготувати їх можна з трьох основних інгредієнтів — меду, борошна та прянощів. Процес підготовки так сподобається дітям, що вони вам допоможуть. Самі ж прянички вийдуть настільки красивими та смачними, що ними можна прикрасити ялинку або подарувати. До того ж ця випічка довго не черствіє, тому можна приготувати наперед цілу гору пряників.

Як приготувати різдвяні прянички

Інгредієнти:

  • борошно — 250 г;
  • мед — 2 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • імбир мелений — 1 ч. л.;
  • гвоздика мелена — 1 ч. л.;
  • мускатний горіх мелений — 1 ч. л.;
  • кориця мелена — 1,5 ч. л.;
  • масло вершкове — 35 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • молоко — 2 ст. л.;
  • яєчний білок — 1 шт.;
  • цукрова пудра — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. В одній мисці змішуємо борошно та прянощі.
  2. В іншій мисці з’єднуємо м’яку олію, мед, молоко та цукор. Отриману масу підігріваємо на маленькому вогні до повного розчинення цукру та олії.
  3. У борошно із прянощами додаємо яйце та теплу медову масу, замішуємо тісто.
  4. Тісто розкочуємо в пласт, вирізаємо формочками пряники та випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин і даємо охолонути.
  5. Яєчний білок збиваємо до щільної піни, додаємо цукрову пудру і знову ретельно збиваємо.
  6. Отриманою глазур’ю прикрашаємо пряники та подаємо до столу.

Діти також зрадіють розсипчастому печиві з чорним шоколадом. Спробуйте і переконайтеся.