Один диво-спрей і ваша кухня засяє: вдалий лайфхак від липкого жиру

Читать на русском
Автор
Генеральне прибирання на кухні не обійдеться без цього засобу Новина оновлена 23 квітня 2024, 19:11
Генеральне прибирання на кухні не обійдеться без цього засобу. Фото Freepik

Ми підкажемо, як легко впоратися зі старим жиром на кухонних поверхнях

Кухонні меблі можуть з часом покриватися липкими жирними плямами, які досить важко відмити своїми руками. Однак плями від жиру на кухні, як і нагар зі сковороди, можна усунути без використання сильної побутової хімії.

Тільки уявіть – вам не обов’язково витрачати гроші на дорогі комерційні хімічні засоби, щоби підтримувати кухню в чистоті! Змішавши інгредієнти та приготувавши засіб своїми руками, ви зможете легко видалити жирні плями, що прилипли до меблів та в інших місцях.

Як прибрати старий жир із кухонних поверхонь — лайфхак

Щоб приготувати домашній розчин для стійких жирних плям на кухні, вам знадобиться:

  • 95% спирт — 1 склянка ;
  • холодна вода — 1 склянка ;
  • будь-який мийний засіб — 2 столові ложки.

Спочатку налийте компоненти у пляшку з розпилювачем. Якщо у вас немає спирту, ви можете купити його в аптеці або замінити на звичайну горілку, додавши в неї чверть склянки води. Струсіть місткість, щоб змішати інгредієнти. Розпорошіть отриманий розчин на ділянку, забруднену липким жиром, і залиште на 5-10 хвилин. Потім пляму можна легко видалити губкою з мікрофібри. У разі потреби повторіть процедуру, зчистивши верхній шар плями дерев’яною лопаткою.

Жирні плями на витяжках, духових шафах, кухонних меблях та приладах можна обробити цим саморобним розчином. Важкодоступні місця можна потерти зубною щіткою.

Раніше "Телеграф" розповідав, які предмети не можна тримати біля плити. Безпека та комфорт у кулінарному просторі – понад усе!