Ніколи не садіть капусту після цих рослин: занапастить весь урожай

Читать на русском
Автор
1119
Дотримання сівозміни під час посадки капусти
Дотримання сівозміни під час посадки капусти. Фото Canva

Капуста не приживеться на грядці після цих культур

Вирощуючи будь-який овоч на городі, треба дотримуватися сівозміни. Тобто, чергування посадки рослин на одній ділянці за певний час. Цей момент треба враховувати, бо інакше земля швидко виснажуватиметься й піддаватиметься атаці шкідників. До речі, ми розповідали, після чого не варто садити картоплю.

Городники розповіли, що капусту не можна садити зокрема, після картоплі. Річ у тім, що вона спустошує землю, поглинаючи велику кількість корисних речовин. Відповідно, капусті не буде вистачати, пише Ukr.media.

Білокачанну капусту також не варто висаджувати після тих культур, які належать до одного з нею сімейства. Йдеться про броколі, цвітну, брюссельську та пекінську. Їх заражають одні й ті ж самі захворювання та атакують однакові шкідники.

Рекомендується на садити капусту на місці, де торік вирощували помідори, перці та баклажани, бо такі культури дуже виснажують землю.

Також уникайте посадки капусти на ділянці після бобових. Адже вони витягують з ґрунту багато азоту, якого дуже потребує капуста.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як виростити велику та соковиту редиску. Має бути сонячне місце для посадки, легкий та пухкий ґрунт та достатній полив.