Топ-8 копійчаних засобів, які повернуть білосніжну чистоту білим кросівкам

Читать на русском
Автор
Білі кросівки часто стають улюбленим взуттям у гардеробі Новина оновлена 20 квітня 2024, 12:35
Білі кросівки часто стають улюбленим взуттям у гардеробі. Фото Freepik

Дізнайтеся, чим почистити біле взуття, щоб воно стало як нове

Білі кросівки — невід’ємна частина гардероба в будь-яку пору року та модний тренд весни 2024. Однак, щоб шкіряне, замшеве або тканинне взуття довго тішило своїм білим виглядом, необхідно регулярно доглядати за ним.

Мінус білих кросівок чи кед у тому, що вони швидко брудняться. Але є кілька способів для повернення білизни спортивного взуття від різних типів забруднень, пише sportbrend.

Основне правило при чищенні взуття полягає в тому, що шкіряні кросівки та кросівки з екошкіри не можна прати в пральній машині, оскільки це може призвести до втрати форми, пошкодження та псування виробу.

Чим почистити білі кросівки від бруду

  1. Міцелярна вода. Цей розчин не тільки ефективно видаляє стійкий макіяж, але й позбавляє дрібних плям на взутті будь-якого кольору, не лише білого. Досить щедро намочити ватяний диск міцелярною водою та протерти ним кросівки.
  2. Господарське мило. Цей продукт є справжнім універсалом. Просто нанесіть його на щітку і легко пройдіться по всій поверхні кросівок.
  3. Крохмаль та молоко. Змішайте картопляний крохмаль та молоко в однакових частках (наприклад, по 2:2) та за допомогою щітки ефективно очистьте взуття від пилу та бруду.
  4. Яйце та молоко. Цей засіб добре підходить для видалення невеликих плям. Змішайте яйце з жирним молоком у склянці. Потім змочіть ватяний диск у цій суміші та протріть кросівки.
  5. Вазелін. Покрийте всю поверхню кросівок засобом, залиште на 20 хвилин, потім змийте кухонною губкою і ретельно протріть.
  6. Пральний порошок та нашатирний спирт. Змішайте ці два компоненти в однакових пропорціях, ретельно протріть кросівки м’якою губкою та змийте їх водою.
  7. Оцет і сода. Спосіб підходить для тканинного взуття. Перемішайте компоненти, а потім, коли розчин почне пінитися, нанесіть його на всю поверхню взуття та акуратно протріть. Для змивання використовуємо лише теплу воду.
  8. Білий пральний порошок, оцет, нашатир. Змішайте компоненти в рівних пропорціях 1:1:1, нанесіть на зубну щітку та використайте для чищення тканинного взуття. Після цього ретельно змийте теплою водою.

Погодні умови можуть призвести до забруднення, розводів та потертостей на улюбленій парі. Раніше ми писали, як правильно чистити замшеве взуття.