Шашлик танутиме в роті: вам не знадобиться ні оцет, ні майонез
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1957
Більше не повернетеся до інших рецептів
Скільки кулінарів — стільки й різних рецептів шашлику. Одні радять обов’язково маринувати м’ясо у майонезі, інші – у майонезі, треті – у мінералці. Іноді видається, що замаринувати м’ясо у власному соку неможливо.
Однак "Важно знать" розповідає про найпростіший рецепт шашлику — вам знадобиться лише цибуля та спеції. Незважаючи на простоту, м’ясо вийде соковитим, нежирним та м’яким. Спробувавши раз, ви більше не маринуватимете м’ясо в оцті чи майонезі.
Як приготувати шашлик у власному соку
Інгредієнти:
- 1 кг жирної свинини;
- 3 середні цибулини;
- чорний мелений перець;
- приправи до м’яса або інших спецій.
Спосіб приготування:
- Чистимо і нарізаємо дрібними кільцями цибулю. Додаємо до нього чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.
- Ретельно миємо та нарізаємо порційними шматочками м’ясо. Посипаємо його улюбленими спеціями.
- Змішуємо цибулю та м’ясо зі спеціями, ретельно перемішуємо руками. Накриваємо миску кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 8 годин, а краще на ніч.
- Через вказаний час дістаємо м’ясо, солимо його, розколюємо на шампури та обсмажуємо на вогні. Іноді перевертаємо шампури, щоб м’ясо поступово просмажилося.
Якщо хочеться різноманітності – приготуйте шашлик на чайному маринаді. Ви здивуєтеся результатом.