Шашлик танутиме в роті: вам не знадобиться ні оцет, ні майонез

Читать на русском
Автор
1977
Соковитий шашлик у власному соку
Соковитий шашлик у власному соку. Фото lifestyle.today.ua

Більше не повернетеся до інших рецептів

Скільки кулінарів — стільки й різних рецептів шашлику. Одні радять обов’язково маринувати м’ясо у майонезі, інші – у майонезі, треті – у мінералці. Іноді видається, що замаринувати м’ясо у власному соку неможливо.

Однак "Важно знать" розповідає про найпростіший рецепт шашлику — вам знадобиться лише цибуля та спеції. Незважаючи на простоту, м’ясо вийде соковитим, нежирним та м’яким. Спробувавши раз, ви більше не маринуватимете м’ясо в оцті чи майонезі.

Як приготувати шашлик у власному соку

Інгредієнти:

  • 1 кг жирної свинини;
  • 3 середні цибулини;
  • чорний мелений перець;
  • приправи до м’яса або інших спецій.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і нарізаємо дрібними кільцями цибулю. Додаємо до нього чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.
  2. Ретельно миємо та нарізаємо порційними шматочками м’ясо. Посипаємо його улюбленими спеціями.
  3. Змішуємо цибулю та м’ясо зі спеціями, ретельно перемішуємо руками. Накриваємо миску кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 8 годин, а краще на ніч.
  4. Через вказаний час дістаємо м’ясо, солимо його, розколюємо на шампури та обсмажуємо на вогні. Іноді перевертаємо шампури, щоб м’ясо поступово просмажилося.

Якщо хочеться різноманітності – приготуйте шашлик на чайному маринаді. Ви здивуєтеся результатом.