Чудовий делікатес із звичайної печінки: близькі подумають, що її приготував шеф-кухар
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 941
Вийде смачно — навіть дітей за вуха не відтягнете
Приготувати смачну та м’яку печінку не так просто: дуже часто вона виходить гіркою та твердою. Однак є рецепт, завдяки якому ця страва уплітатиме за обидві щоки абсолютно все.
Лише кілька хитрощів, незвичайний рецепт — і соковита печінка на столі. Спробуйте рецепт "Важливо знати" — і ви не пошкодуєте.
Як приготувати печінку в гірчично-сметанковому соусі
Інгредієнти:
- 700 г свіжої печінки (яловича, свиняча або куряча);
- 3-4 шт. цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- 4 ст. л. сметани;
- 1 ч. л. з гіркою гірчиці;
- спеції;
- сіль, цукор.
Спосіб приготування:
- При необхідності печінку чистимо і нарізаємо. Заливаємо шматочки окропом і залишаємо на кілька хвилин — завдяки цьому субпродукт не гірчить і піде специфічний запах.
- Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями та обсмажуємо його в розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії. Додаємо трохи цукру, солі та смажимо до трохи золотистого кольору. Туди ж відправляємо дрібно нарізаний часник, перемішуємо та обсмажуємо протягом хвилини.
- Через зазначений час до сковороди додаємо печінку, спеції та сіль. Перемішуємо і тушкуємо на мінімальному вогні під закритою кришкою 3-5 хвилин.
- Для приготування соусу змішуємо сметану та гірчицю, солимо і при необхідності додаємо трохи води. Перемішуємо до однорідності.
- Приготовлений соус відправляємо в сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10-12 хвилин на повільному вогні.
Готову печінку подаємо з улюбленим гарніром. Смачного.