Чудовий делікатес із звичайної печінки: близькі подумають, що її приготував шеф-кухар

Читать на русском
Автор
941
Печінка вийде соковитою та м’якою
Печінка вийде соковитою та м’якою. Фото vazhnoznat.com

Вийде смачно — навіть дітей за вуха не відтягнете

Приготувати смачну та м’яку печінку не так просто: дуже часто вона виходить гіркою та твердою. Однак є рецепт, завдяки якому ця страва уплітатиме за обидві щоки абсолютно все.

Лише кілька хитрощів, незвичайний рецепт — і соковита печінка на столі. Спробуйте рецепт "Важливо знати" — і ви не пошкодуєте.

Як приготувати печінку в гірчично-сметанковому соусі

Інгредієнти:

  • 700 г свіжої печінки (яловича, свиняча або куряча);
  • 3-4 шт. цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. з гіркою гірчиці;
  • спеції;
  • сіль, цукор.

Спосіб приготування:

  1. При необхідності печінку чистимо і нарізаємо. Заливаємо шматочки окропом і залишаємо на кілька хвилин — завдяки цьому субпродукт не гірчить і піде специфічний запах.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями та обсмажуємо його в розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії. Додаємо трохи цукру, солі та смажимо до трохи золотистого кольору. Туди ж відправляємо дрібно нарізаний часник, перемішуємо та обсмажуємо протягом хвилини.
  3. Через зазначений час до сковороди додаємо печінку, спеції та сіль. Перемішуємо і тушкуємо на мінімальному вогні під закритою кришкою 3-5 хвилин.
  4. Для приготування соусу змішуємо сметану та гірчицю, солимо і при необхідності додаємо трохи води. Перемішуємо до однорідності.
  5. Приготовлений соус відправляємо в сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10-12 хвилин на повільному вогні.

Готову печінку подаємо з улюбленим гарніром. Смачного.