Унікальне сонячне затемнення 8 квітня: як це було (фото)

Читать на русском
Автор
Повне затемнення відбувається раз на кілька років
Повне затемнення відбувається раз на кілька років. Фото Getty Images

Це затемнення є повторенням повного сонячного затемнення 29 березня 2006 року

У понеділок, 8 квітня, відбулося перше сонячне затемнення 2024 року. В Україні це явище не можна було спостерігати, однак жителі іншої частини земної кулі могли побачити це на власні очі.

Сонячне затемнення 2024 року було унікальне тим, що мало неймовірний ефект, який дійсно не схожий ні на що інше. Можна було побачити корону, яка є зовнішньою частиною атмосфери Сонця. Тривало воно 4,5 хвилини, що дало можливість вченим більше його дослідити.

З’явилися фото цього явища у мережі. Найкраще сонячне затемнення було видно у США, на Ніагарському водоспаді. Ніагарський регіон прийняв близько мільйона людей, які забажали поспостерігати за цим явищем, тому там навіть упровадили надзвичайний стан. Повну фазу сонячного затемнення можна було спостерігати на території Мексики, США і Канади.

Сонячне затемнення 8 квітня
Місяць перетинає Сонце (Мексика). Фото: Getty Images
Повне сонячне затемнення 2024
Місяць починає затьмарювати Сонце. Фото: Getty Images
Сонячне затемнення 8 квітня
Сонце досягло повної темноти (Хоултон). Фото: Getty Images
Фази сонячного затемнення 8 квітня
Фази сонячного затемнення 8 квітня 2024. Фото Getty Images

Сонячне затемнення 8 квітня — повне. За його час сонце повністю сіло і стало дуже темно. Затемнення 8 квітня пройшло через всю Північну Америку.

Нагадаємо, що побачити повне сонячне затемнення можна було трансляції YouTube-каналу NASA. В Україні, на жаль, цього явища спостерігати було неможливо.

Сонячне затемнення 8 квітня закриває коридор затемнень, який стартував 25 березня. За словами астрологів, у цей період земляни були під серйозним енергетичним впливом. Однак наступні два тижні після затемнення дуже важливі для саморозвитку та очищення зсередини.