Змішайте відходи з водою та зачекайте: рецепт універсального добрива для квітів

Читать на русском
Автор
588
Як поливати квіти, щоб вони швидше росли
Як поливати квіти, щоб вони швидше росли. Фото freepik.com

Ефекту від цього засобу позаздрять навіть досвідчені квіткарі

Догляд за рослинами хоч на городі, хоч на балконі та вдома – завдання непросте. Існує безліч способів підтримувати рослини в хорошому стані, але просто поливу, обрізки та регулярної перевірки листя недостатньо. Рослинам потрібні додаткові поживні речовини.

Багато любителів домашніх і балконних квітів використовують покупні засоби для підживлення рослин у той час, як у домашніх умовах можна приготувати не менш ефективний, але натуральний засіб.

Як стверджує Genialne, з органічних відходів та води виходить універсальний засіб для домашніх, балконних та садових квітів.

Як приготувати добрива для квітів

Для його приготування вам знадобиться велика ємність, бананова шкірка, кавова гуща, чайні пакетики, дрібні біовідходи та вода. Необхідно змішати всі компоненти з водою у співвідношенні 1:10 та поставити у тепле темне місце. Щодня протягом тижня необхідно змішувати суміш.

Через 7 днів добриво буде готовим. Залишиться процідити його та повторно розбавити прісною водою у пропорції 1:10.

Періодично поливайте рослини цим поживним розчином і вони прямо на очах стануть кращими. Використовувати засіб можна протягом усього періоду вегетації.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися мошок у квіткових горщиках. Декілька простих методів допоможуть забути про нав’язливих комах.